Järvien säännöstelyn poikkeusluvasta heti iso hyöty

Näsijärven ja Pyhäjärven säännöstelyyn myönnetty poikkeuslupa on otettu heti hyötykäyttöön. Poikkeusluvan ansiosta Tammerkosken ohijuoksutukset päästiin lopettamaan, mikä helpottaa Kokemäenjoen tulvatilannetta. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt luvan poiketa järvien tavallisista säännöstelyehdoista., joiden mukaan kummankin järven vedenkorkeutta tulisi normaalisti laskea helmi-maaliskuun aikana niin, että järviin syntyisi tilaa sulamisvesille. Vähälumisen talven vuoksi sulamisvesiä ei kuitenkaan ole odotettavissa tänä talvena juurikaan. Poikkeusluvan avulla voidaankin ehkäistä vedenpinnan liiallista laskemista helmi-maaliskuussa ja varmistaa riittävä vedenkorkeuden nousu huhti-toukokuussa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>