Uutiset

Järvien säännöstelyn poikkeusluvasta heti iso hyöty

Järvien säännöstelyn poikkeusluvasta heti iso hyöty

Näsijärven ja Pyhäjärven säännöstelyyn myönnetty poikkeuslupa on otettu heti hyötykäyttöön. Poikkeusluvan ansiosta Tammerkosken ohijuoksutukset päästiin lopettamaan, mikä helpottaa Kokemäenjoen tulvatilannetta. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt luvan poiketa järvien tavallisista säännöstelyehdoista., joiden mukaan kummankin järven vedenkorkeutta tulisi normaalisti laskea helmi-maaliskuun aikana niin, että järviin syntyisi tilaa sulamisvesille. Vähälumisen talven vuoksi sulamisvesiä ei kuitenkaan ole odotettavissa tänä talvena juurikaan. Poikkeusluvan avulla voidaankin ehkäistä vedenpinnan liiallista laskemista helmi-maaliskuussa ja varmistaa riittävä vedenkorkeuden nousu huhti-toukokuussa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>