Uutiset

Järvien säännöstelyn poikkeusluvasta heti iso hyöty

today13.2.2020

share close

Näsijärven ja Pyhäjärven säännöstelyyn myönnetty poikkeuslupa on otettu heti hyötykäyttöön. Poikkeusluvan ansiosta Tammerkosken ohijuoksutukset päästiin lopettamaan, mikä helpottaa Kokemäenjoen tulvatilannetta. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt luvan poiketa järvien tavallisista säännöstelyehdoista., joiden mukaan kummankin järven vedenkorkeutta tulisi normaalisti laskea helmi-maaliskuun aikana niin, että järviin syntyisi tilaa sulamisvesille. Vähälumisen talven vuoksi sulamisvesiä ei kuitenkaan ole odotettavissa tänä talvena juurikaan. Poikkeusluvan avulla voidaankin ehkäistä vedenpinnan liiallista laskemista helmi-maaliskuussa ja varmistaa riittävä vedenkorkeuden nousu huhti-toukokuussa.

Kirjoittaja: Sampsa Simpanen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%