Uutiset

Leppäkosken Sähkö testaa uutta tekniikkaa Ylöjärvellä - "pystymme ehkäisemään sähkökatkoja ja niiden esiintyessä minimoimaan niiden keston"

Leppäkosken Sähkö testaa uutta tekniikkaa Ylöjärvellä - "pystymme ehkäisemään sähkökatkoja ja niiden esiintyessä minimoimaan niiden keston"

SafeGridin vianilmaisinjärjestelmä.[/caption]

Leppäkosken Sähkö Oy on ottanut Ylöjärvellä koekäyttöön uusinta tekniikkaa sähköverkon tarkkailuun ja vikatilanteiden hallintaan. Suomalaisen Safegrid Oy:n toimittama järjestelmä valvoo runkoverkon tilaa ja näyttää sekä verkon käyttötiedot että mahdolliset viat reaaliaikaisesti.

Intelligent Grid Systemin avulla Leppäkosken Sähkön runkoverkon viat pystytään havaitsemaan ja niihin reagoimaan entistäkin tehokkaammin. Reaaliaikaiset hälytykset ja vikojen tarkka paikannus mahdollistavat nopeammat korjaukset, mikä minimoi sähköyhtiön mukaan asiakkaille aiheutuvat käyttökatkokset vikatilanteissa.

Leppäkosken Sähköllä on Ylöjärvellä koekäytössä keskijännitteisten kaapeliverkkojen valvontaan tarkoitettuja GrayFox™-sensoriyksiköitä, jotka kommunikoivat langattomasti pilvessä toimivan GridGuardian™-taustajärjestelmän kanssa.

"Jatkossa järjestelmä antaa meille myös muita tietoja verkon tilasta. Se mahdollistaa mm. laitteiden ennaltaehkäisevän huoltamisen, mikä vähentää vikojen määrää, pidentää laitteiden käyttöikää ja alentaa kustannuksia", kertoo Leppäkosken Sähkön käyttöpäällikkö Jukka Rajala.

"Intelligent Grid Systemin avulla pystymme ehkäisemään sähkökatkoja ja niiden esiintyessä minimoimaan niiden keston. Lisäksi järjestelmä tehostaa toimintaamme, koska sen avulla saadaan vikapaikkatiedot entistä nopeammin. Tämän yhdistelmän ansiota pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä parempaa palvelua", Rajala jatkaa.

"Leppäkosken Sähkö on meille erinomainen pilottiasiakas, sillä yhtiö kehittää aktiivisesti toimintaansa ja heillä suhtaudutaan ennakkoluulottomasti uuteen teknologiaan. Leppäkoskelta saatava palaute auttaa meitä kehittämään järjestelmää entistä paremmaksi ja toimivammaksi", toteaa Safegrid Oy:n toimitusjohtaja Jussi Hakunti.

Leppäkosken Sähkön ja Safegridin tavoitteena on kokeilujakson jälkeen laajentaa järjestelmän käyttöä useammille paikkakunnille Leppäkosken jakeluverkkoalueella.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>