Uutiset

Ylöjärven Vesi ottaa käyttöön vedenkulutuksen digitaalisen etäseurannan: "veden arviolaskutukset voidaan unohtaa"

Ylöjärven Vesi ottaa käyttöön vedenkulutuksen digitaalisen etäseurannan: "veden arviolaskutukset voidaan unohtaa"

Ylöjärven Vesi Oy ja Digita ovat tehneet 10 vuoden sopimuksen veden etäluennan digitalisoinnista Digitan teknologiaan pohjautuvan verkon avulla. Sopimus tarkoittaa Ylöjärven Vedelle siirtymistä nykyaikaiseen veden etäluentaan, jossa asiakkaiden vedenkulutusta pystytään seuraamaan jatkossa reaaliajassa LoRa-mittareilla.

Etäluenta perustuu Digitan LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvaan IoT-verkkoon.

Onnnistuneen kokeilujakokson jälkeen vesimittareiden vaihto on aloitettu Siivikkalan alueella. Tavoitteena on, että kaikki 7000 mittaria vaihdetaan LoRa-mittareihin. LoRa-mittareiden myötä veden arviolaskutukset jäävät historiaan.

Vesijohto- ja viemäriverkostoa ylläpitävä Ylöjärven Vesi toimii Kanta-Ylöjärven ja Viljakkalan alueella vastaten puhtaasta- ja jätevedestä, Kurun alueella yhtiö vastaa jätevedestä. Yhteistyö Digitan kanssa alkoi veden etäluennan pilotoinnin merkeissä keväällä 2019, jolloin testattiin veden etäluentaa ja tietojen siirtoa laskutusjärjestelmään.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>