Yleinen

Yli 14 000 pirkanmaalaista saa pian pelastuslaitokselta postia

today25.2.2020

share close
Yli 14 000 pirkanmaalaista saa pian pelastuslaitokselta postia – pientalojen paloturvallisuuden itsearvioinnit on postitettu

Paloturvallisuuden itsearviointi kohdentuu vuosittain noin 20 prosenttiin pirkanmaalaisista pientaloista. Tänä vuonna Pirkanmaan pelastuslaitos lähestyy pientalon paloturvallisuuden itsearviointimateriaalilla vähän yli 14 000 pirkanmaalaista kotia. Materiaalipaketti sisältää ohjeet, pientalon paloturvallisuusoppaan sekä tarkastuslomakkeen, joiden avulla asukas tekee paloturvallisuuden itsearvioinnin kodissaan. Tarkastuslomake palautetaan pelastuslaitokselle joko sähköisesti tai postitse määräajassa. Perinteinen palotarkastus suoritetaan kohteisiin, jotka eivät palauta itsearviointilomaketta.

Paloturvallisuuden itsearvioinnin tavoitteena on herättää ihmisten huomio arjen paloturvallisuusasioihin tehokkaammin kuin perinteisessä palotarkastuksessa. Samalla halutaan kertoa, että viranomaiset eivät yksin voi olla vastuussa ihmisten paloturvallisuudesta: se vaatii yhteistyötä. Asukkaan tekemän omatoimisen tarkastuksen etuna on, että asukas voi tehdä kotinsa riskikartoituksen oman aikataulunsa mukaan.

Pirkanmaan asuinrakennuksissa tapahtuu vuosittain lähes 300 tulipaloa ja näistä noin 60 prosenttia on ihmisen aiheuttamia. Paloturvallisuuden itsearvioinnin tarkoituksena on parantaa asukkaiden turvallisuustietoa ja –asenteita sekä opettaa havainnoimaan kodin paloturvallisuuspuutteet ja korjaamaan ne viipymättä. Tavoitteena on vähentää onnettomuuksia ja niistä aiheutuvia henkilö- ja omaisuusvahinkoja.

Kirjoittaja: Sampsa Simpanen

Rate it

Katso myös nämä

Yleinen

Poliisi otti kiinni eilisessä junaonnettomuudessa mukana olleen auton kuljettajan

Henkilöauto ja taajamajuna törmäsivät toisiinsa eilen alkuillasta Mänttä-Vilppulassa. Onnettomuudessa loukkaantui kolme, henkilöauton kyydissä ollutta, matkustajaa ja heidät toimitettiin sairaalaan saamaan jatkohoitoa. Ajoneuvon kuljettaja, keski-suomalainen mieshenkilö, tarkastettiin paikalla lääkintähenkilöstön toimesta, jonka jälkeen hänet on toimitettu kiinniotettuna poliisin tiloihin. Junan matkustajia, jotka ovat mahdollisesti loukkaantuneet tai heillä on muita korvausvaateita, pyydetään ottamaan […]

today19.8.2020


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%