Yleinen

Yli 14 000 pirkanmaalaista saa pian pelastuslaitokselta postia

Yli 14 000 pirkanmaalaista saa pian pelastuslaitokselta postia

Yli 14 000 pirkanmaalaista saa pian pelastuslaitokselta postia – pientalojen paloturvallisuuden itsearvioinnit on postitettu

Paloturvallisuuden itsearviointi kohdentuu vuosittain noin 20 prosenttiin pirkanmaalaisista pientaloista. Tänä vuonna Pirkanmaan pelastuslaitos lähestyy pientalon paloturvallisuuden itsearviointimateriaalilla vähän yli 14 000 pirkanmaalaista kotia. Materiaalipaketti sisältää ohjeet, pientalon paloturvallisuusoppaan sekä tarkastuslomakkeen, joiden avulla asukas tekee paloturvallisuuden itsearvioinnin kodissaan. Tarkastuslomake palautetaan pelastuslaitokselle joko sähköisesti tai postitse määräajassa. Perinteinen palotarkastus suoritetaan kohteisiin, jotka eivät palauta itsearviointilomaketta.

Paloturvallisuuden itsearvioinnin tavoitteena on herättää ihmisten huomio arjen paloturvallisuusasioihin tehokkaammin kuin perinteisessä palotarkastuksessa. Samalla halutaan kertoa, että viranomaiset eivät yksin voi olla vastuussa ihmisten paloturvallisuudesta: se vaatii yhteistyötä. Asukkaan tekemän omatoimisen tarkastuksen etuna on, että asukas voi tehdä kotinsa riskikartoituksen oman aikataulunsa mukaan.

Pirkanmaan asuinrakennuksissa tapahtuu vuosittain lähes 300 tulipaloa ja näistä noin 60 prosenttia on ihmisen aiheuttamia. Paloturvallisuuden itsearvioinnin tarkoituksena on parantaa asukkaiden turvallisuustietoa ja –asenteita sekä opettaa havainnoimaan kodin paloturvallisuuspuutteet ja korjaamaan ne viipymättä. Tavoitteena on vähentää onnettomuuksia ja niistä aiheutuvia henkilö- ja omaisuusvahinkoja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>