Päivän haastattelu

Maailman ensimmäinen salibandymuseo avattiin Lempäälän Ideaparkissa

Maailman ensimmäinen salibandymuseo avattiin Lempäälän Ideaparkissa

Jari Kinnunen ja salibandymailojen evoluutioseinä.[/caption]

Lempäälän Ideaparkiin on avattu maailman ensimmäinen salibandymuseo. Hankkeen taustalla on Suomen Salibandymuseo ry, jonka perustivat kesällä 2019 todelliset lajipioneerit Jari Kinnunen, Kurt ”Kurre” Westerlund, Pekka Mukkala ja Tapio Hämeen-Anttila. Ideapark Sportin sisäänkäynnin yhteydessä sijaitsevassa museossa on esillä mm. Suomen maailmanmestaruuspokaaleja, mitaleita ja pelipaitoja. Kiinnostava nähtävyys on myös salibandymailojen evoluutioseinäke, josta käy konkreettisesti ilmi mailojen huima kehitys reilun 30 vuoden aikana.

"Lajin kehittyminen konkretisoituu kun katsoo alkuaikojen letkuvartisia mailoja, jotka nykyään näyttävät lähinnä leluilta", naureskelee museon puuhamies Jari Kinnunen SUN Radion haastattelussa.

Museon varsinaiset avajaisjuhlallisuudet ovat edessä vielä myöhemmin keväällä. Silloin paikan päälle on odotettavissa myös lajilegendoja sekä entisiä maajoukkuetähtiä. Suomen Salibandymuseo on avoinna aina kun kauppakeskuskin on auki ja museoon on vapaa pääsy.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>