Päivän haastattelu

Serlachius-museo Gustafin näyttely Selluportin takana avaa sellutehtaan arkea

Serlachius-museo Gustafin näyttely Selluportin takana avaa sellutehtaan arkea

Mäntän sellutehtaan alue vuonna 1936. Kuva: Serlachius-museot.[/caption]

Mäntän selluloosatehdas tarjosi sadoille ihmisille työtä ja toimeentuloa aina vuoteen 1991 asti. Serlachius-museo Gustafin lauantaina 29.2. avattavassa Selluportin takana -näyttelyssä avataan näkymää sellutehtaan arkeen työntekijöiden itsensä kertomana. Näyttely pohjautuu haastatteluihin, joita Serlachius-museoiden tutkija Milla Sinivuori-Hakanen teki sellutehtaan entisen työntekijöiden parissa. Selluportin takana -näyttelyssä nostetaan esiin ihmiset prosessikaavioiden ja tuotantolukujen takaa. Työntekijöiden tarinoista saa samalla käsityksen sellun valmistuksesta ja siihen liittyneistä monipuolisista työtehtävistä.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>