Päivän haastattelu

Serlachius-museo Gustafin näyttely Selluportin takana avaa sellutehtaan arkea

Serlachius-museo Gustafin näyttely Selluportin takana avaa sellutehtaan arkea

Mäntän sellutehtaan alue vuonna 1936. Kuva: Serlachius-museot.

Mäntän selluloosatehdas tarjosi sadoille ihmisille työtä ja toimeentuloa aina vuoteen 1991 asti. Serlachius-museo Gustafin lauantaina 29.2. avattavassa Selluportin takana -näyttelyssä avataan näkymää sellutehtaan arkeen työntekijöiden itsensä kertomana. Näyttely pohjautuu haastatteluihin, joita Serlachius-museoiden tutkija Milla Sinivuori-Hakanen teki sellutehtaan entisen työntekijöiden parissa. Selluportin takana -näyttelyssä nostetaan esiin ihmiset prosessikaavioiden ja tuotantolukujen takaa. Työntekijöiden tarinoista saa samalla käsityksen sellun valmistuksesta ja siihen liittyneistä monipuolisista työtehtävistä.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>