Päivän haastattelu

Tamperelainen Pyynikin Brewing Company on euroopan nopeimmin kasvava panimoyritys

today2.3.2020

share close

Arvovaltainen brittiläinen talouslehti Financial Times on listannut tamperelaisen Pyynikin Brewing Companyn Euroopan tämän hetken nopeimmin kasvavaksi panimoalan yritykseksi. Financial Times noteeraa yhdessä tutkimusyhtiö Statistan kanssa vuosittain FT1000-listalle tuhat Euroopan nopeimmin kasvanutt yritystä.

Tuoreimmassa FT1000 listauksessa Pyynikin Brewing Company on listattu ruoka- ja juoma-alan yritykset -kategoriaan, jossa sen sijoitus on 18. Koko FT1000-listalla on mukana kolme suomalaisyritystä. Pyynikin Brewing Companyn varsinainen sijoitus kaikkien yritysten listalla on 622:s ja suomalaisista yrityksistä se on ensimmäinen.

Vaikka tamperelaisyhtiö on viime vuosina kertonut julkisuuten vahvasta kasvusta ja jatkuvista investoinneista, sijoitus Euroopan kasvavien panimoiden kärjessä oli silti yllätys. Pelkästään EU:n alueella arvioidaan olevan n 10 000 toimivaa panimoyritystä. Uusia panimoita syntyy vuosittain satoja ympäri Eurooppaa.

”Financial Timesista otettiin meihin yhteyttä viime vuoden lopulla. Lähetimme heille yhtiön avain- ja kasvuluvut neljän viime vuoden ajalta. Meille oli valtava yllätys, että tuhannen kasvuyrityksen joukossa ei ole muita panimoita Euroopasta. Olemme todella ylpeitä huomionosoituksesta”, kertoo Pyynikin Brewing Companyn perustaja ja osaomistaja Tuomas Pere.

Tuomas Pere haastattelussa (toim. Kimmo Hoivassilta):

Kirjoittaja: Sampsa Simpanen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%