Uutiset

Terveyspalveluiden väestövastuujärjestelmä muuttuu – tilalle tiimimalli

Terveyspalveluiden väestövastuujärjestelmä muuttuu – tilalle tiimimalli

Lempäälän kunnan terveyspalveluihin on tulossa muutoksia väestövastuujärjestelmän osalta kevään aikana. Väestövastuujärjestelmää ollaan purkamassa ja tilalle on tulossa ns. tiimimalli, jossa Lempäälä jaetaan kolmeen alueeseen. Kullakin alueella toimii noin neljä lääkäriä ja kolme hoitajaa. Tämä vähentää palvelun haavoittuvuutta ja tasaa hoidon saatavuutta. Myös neuvoloiden toimintamallia ollaan muuttamassa, mutta terveydenhoitajien osalta suunnitelmat ovat vielä kesken, eikä muutoksia ainakaan tämän kevään aikana vielä tule.

Väestövastuupiirien osalta aluevaihdoksia ei enää kevään aikana toteuteta.

Pitkäaikaissairaiden tai muutoin palveluita paljon tarvitsevien osalta pyritään turvaamaan hoidon jatkuvuus mahdollisuuksien mukaan, joten asiakkaita listataan tietylle omalääkärille jatkossa tarve-pohjaisesti. Listaamattomat asiakkaat ohjataan ensisijaisesti tiimissä ensimmäiselle vapaalle vastaanottoajalle. Jos asiakas näin haluaa, aikaa voidaan mahdollisuuksien mukaan varata myös tietylle hänen haluamalleen lääkärille, mutta tällöin odotusajasta voi tulla pidempi.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>