Päivän haastattelu, Uutiset

Villasukkajuoksun SM-kilpailut perutaan Orivedellä

Villasukkajuoksun SM-kilpailut perutaan Orivedellä

Villasukkajuoksutapahtuman tunnelmia vuodelta 2019. Kuvaaja Laura Lehtinen.[/caption]

Oriveden villasukkajuoksun SM-kisat joudutaan perumaan leudon ja lumettoman talven johdosta. Kisat oli alun perin määrä käydä jo tammikuussa, mutta kilpailuja päädyttiin siirtämään maaliskuun 14. päivälle. Viimein 3.3. tapahtuman järjestäjä OSMAKE ry (Oriveden seudun matkailunkehittämisyhdistys) päätyi koko tapahtuman peruuttamiseen.

Villasukkajuoksun kilpasarjat juostaan villasukissa metsäpoluilla. Ihanteellisimmat olosuhteet ovat pikkupakkanen ja riittävän vahva lumikerros. Järjestäjät totesivat mahdolliset riskit ja haasteet lumettoman polun kilpailussa liian suuriksi.

Järjestäjä pohti vaihtoehtoisia tapoja kilpailun toteuttamiseen, mutta joutui toteamaan, että resurssit eivät riitä esimerkiksi reitin lumetukseen. Yhtenä vaihtoehtona mietittiin myös barefoot-kenkien käyttämistä, mutta lopulta päädyttiin siihen, että omasta lajista halutaan pitää kiinni. Villasukkajuoksussa kengät ja pohjalliset eivät ole sallittuja.

Villasukkajuoksun SM-kilpailut järjestetään kuitenkin 30. tammikuuta 2021. Oriveden ensimmäiset villasukkajuoksun SM-kisat pidettiin vuonna 2019.

OSMAKE ry:n puheenjohtaja Anna Puolakan haastattelu:

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>