Päivän haastattelu

Talvisodan päättymisestä 80 vuotta - Nokian kaupunki tarjoaa toivotun uusintanäytöksen Sota-aikaa sanoin ja sävelin -esityksestä

Talvisodan päättymisestä 80 vuotta - Nokian kaupunki tarjoaa toivotun uusintanäytöksen Sota-aikaa sanoin ja sävelin -esityksestä

Pinsiön Mieskuoron puheenjohtaja Veijo Hynninen[/caption]

Talvisodan päättymisestä tulee kuluneeksi 80 vuotta perjantaina 13.3.2020. Nokian kaupungin kulttuuripalvelut tarjoaa talvisodan päättymisen muistopäivänä yleisölle toivotun uusintanäytöksen Pinsiön Mieskuoron Sota-aikaa sanoin ja sävelin -esityksestä. Esitys järjestetään Nokian Kerholassa 13.3. klo 18.

Sota-aikaa sanoin ja sävelin on paljon enemmän kuin pelkkä konsertti. Kuoro muistaa ja kunnioittaa sodankäynyttä sukupolvea esityksillään. Näytelmällisin ja kuvallisin keinoin esitys laulunumeroineen vie kuulijan niihin tunnelmiin, jotka sotavuodet kokeneelle sukupolvelle olivat täyttä totta 80 vuotta aiemmin.

Esityksen aikana kuorolaiset kertovat vanhemmilta, isovanhemmilta, sukulaisilta ja muilta kuulemiaan tarinoita ja tunnelmia noilta pelon ja ilon vuosilta. Tarinoita kuullaan myös onnellisilta lapsuusajoilta, kun sotaa ei ollut. Muutamalla kuorolaisella on omakohtaisiakin lapsuusmuistoja sotavuosilta. Tarinoinnin lomassa kuoro esittää sotavuosilta tuttuja lauluja. Esityksen tunnelmaa vahvistavat valkokankaalle esityksen edetessä heijastettavat kuvat, jotka ovat peräisin kuorolaisten perhealbumeista ja muista arkistoista.

Esityksen on kuorolaisten kanssa koonnut ja ohjannut Elina Ylisuvanto.

Nokian kaupungin kulttuuripalveluiden tarjoamaan näytökseen on vapaa pääsy.

 

Pinsiön Mieskuoron puheenjohtaja Veijo Hynninen kävi SUN Iltapäivässä kertomassa esityksen taustoista.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>