Uutiset

Ylöjärvi-sali täyttyy klassisen musiikin huippusoittajista sunnuntaina

Ylöjärvi-sali täyttyy klassisen musiikin huippusoittajista sunnuntaina

Ylöjärven uutiset kertovat että Suomen klassisen musiikin huipuista koostuva Uusi Helsinki -jousikvartetti ja nuorten lupausten ILOA-kvartetti konsertoivat sunnuntaina 8.3. klo 15 kaupungintalon Ylöjärvi-salissa. Liput konserttiin maksavat kymmenen euroa.

Uusi Helsinki -kvartetti on palkittu jousikvartetti, jossa soittavat Petri Aarnio ja Taija Angervo, viulu, Ilari Angervo, alttoviulu, sekä Tuomas Lehto, sello. Petri Aarnio on Radion Sinfoniaorkesterin (RSO) konserttimestari, Taija Angervo on RSO:n 2. konserttimestari, Ilari Angervo RSO:n alttoviulun äänenjohtaja ja Tuomas Lehto RSO:n 1. soolosellisti.

ILOA-kvartetti on uusimman sukupolven jousikvartetti. He saavat säännöllisesti opetusta muun muassa Uusi Helsinki -kvartetin Petri Aarniolta sekä Tuomas Lehdolta ja ovat suorittaneet mestarikursseja muun muassa Levon Chilingirianin johdolla. ILOA-kvartetissa soittavat Iidamari Ahonen ja Laura Kukkonen, viulu, Ada Koivukangas, alttoviulu sekä Oona Koivukangas, sello.

Konsertti avaa Ylöjärven kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämän perinteikkään Salin klassiset -konserttisarjan kevätkauden 2020.

Konsertin ohjelma:

Prokofjevin jousikvarteton nro 1 op. 50 h-molli
ILOA-kvartetti

Mendelssohn jousioktetto Es-duuri op. 20
ILOA-kvartetti ja Uusi Helsinki-kvartetti

Sisäänkäynti Ylöjärven kaupungintalon Ylöjärvi-saliin D-ovesta, Kuruntie 14. Kymmenen euron hintaisia lippuja saa ovelta käteisellä. Vuoden 2020 toinen Salin klassiset -konsertti järjestetään sunnuntaina 26.4. klo 15. Tuolloin esiintymässä on pianisti Kirill Kozlovski.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>