Koronavirus

Koronavirus on tyhjentänyt ylöjärveläisapteekkien hyllyt käsidesistä, myös särkylääkettä on mennyt enemmän: ”Kun uutisissa on kerrottu, että korona voi vaikuttaa lääkkeiden saatavuuteen, niin toki se on aiheuttanut kysymyksiä”

today10.3.2020

share close
Lisääntyneet koronavirus-tartunnat ovat saaneet ihmiset kiireen vilkkaa käsidesikaupoille, mutta erityistä huolta ilmassa ei tunnu olevan, sanovat apteekkarit.

Käsidesille on nyt kysyntää, ja osassa apteekeissa se on nyt loppu.[/caption]

Koronavirus on näkynyt ylöjärveläisapteekkien arjessa siten, että asiakkaat ostavat käsidesiä selvästi enemmän kuin tavallisesti. Kauppakeskus Elon Elona Apteekissa käsidesistä on saatu myydä välillä eioota, kun se on loppunut hyllystä.

– Viime viikon loppupuolella käsidesiä alkoi menemään huomattavasti enemmän, mikä varmaan liittyy näihin lisääntyneisiin korona-tapauksiin. Sen verran paljon käsidesiä menee, että se on ollut välillä loppu myös tukussa, Elona Apteekin apteekkari Arja Ihantola-Vormisto kertoo.

Kurun apteekissa käsidesit on myyty loppuun jo muutamaan otteeseen.

– Puolen kuun maissa meidän pitäisi saada sitä lisää. Eri valmistajilla on nyt kova kiire saada käsidesiä myyntiin, apteekkari Minna Heikkinen sanoo.

Lue myös: Ylöjärven terveyskeskukseen on perustettu koronainfonumero – toimi näin, jos epäilet tartuntaa

Hengistyssuoja ei suojaa sairastumiselta

Ihantola-Vormiston mukaan ennen käsidesibuumia asiakkaat ostivat hyllyt tyhjiksi hengityssuojista, jotka eivät kuitenkaan suojele virukseen sairastumiselta.

– Ihmiset ovat ostaneet hengityssuojia ehkäistäkseen sairastumistaan. Korona ei kuitenkaan tartu hengityksen kautta, vaan pisaratartuntana käsien kautta. Terveelle ihmiselle hengityssuoja on siis turha, mutta taas sairastuneelle varmaankin ihan järkevä, hän sanoo.

Heikkinen kertoo, että myös Kurussa hengityssuojat myytiin ensin loppuun, mutta nyt niitä saatiin myyntiin pieni erä.

– Jonkun verran niitä kysellään, mutta aika rauhallista täällä Kurussa on. Sattuneesta syystä kotikunnassani Kangasalla on ollut vähän vilkkaampi meininki hengityssuojaimien myynnissä.

Ihmiset ovat vaikuttaneet rauhallisilta

Myös särkylääkkeitä ja vilustumisen ja influenssan kaltaisten oireiden hoitoon tarkoitettua Viruseptin-suihketta on myyty normaalia enemmän ainakin Elona Apteekissa

Apteekkari Ihantola-Vormisto ei kuitenkaan koe, että ihmiset olisivat erityisen huolissaan koronaan sairastumisesta. Toisaalta lääkkeiden saatavuudesta on kysytty apteekin henkilökunnalta.

– Kun uutisissa on kerrottu, että korona voi vaikuttaa lääkkeiden saatavuuteen, niin toki se on aiheuttanut kysymyksiä. Mutta mielestäni asiakkaat eivät ole vaikuttaneet olevan huolissaan omasta sairastumisestaan koronaan.

Apteekkareista molemmat muistuttavat, että käsidesin käytön lisäksi ihmisten olisi nyt muutenkin syytä muistaa hyvä käsihygienia ja yskimistekniikka.

– Käsiä kannattaa pestä huolellisesti ja aktiivisesti. Ja jos yskittää tai aivastuttaa, niin oma kyynertaive on oikea paikka.

Lue myös: Ylöjärven terveyskeskukseen on perustettu koronainfonumero – toimi näin, jos epäilet tartuntaa

Kirjoittaja: Vilma Kaura

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%