Kulttuuri

Markus Renvall tuottaa kesän Näkymän Akaassa – Taidetapahtuma tavoittelee yhteisöllisyyttä ja näkyvyyttä

today13.3.2020

share close

Näkymä 2019. 14-vuotiaan Anni Riihiviidan Aikamatka ottaa kantaa kierrätykseen. Taustatarinaan liittyy kaksi supersankaria, jotka tulevat jääkauden yllättämiksi. Miljoonien vuosien jälkeen ilmasto alkaa lämmetä ja sankarit herätä jälleen eloon. Teos on yksi nuorten taidekilpailun kilpailuteos.[/caption]

Valtakunnallisen taidetapahtuma Näkymän tavoitteena on tänä vuonna lähikulttuurin esiin nostaminen ja sen vahvistaminen. Monimediataiteilija Markus Renvallin kuratoima taidetapahtuma antaa mahdollisuuden luoda uudenlaista kulttuuria Akaassa. Teoksia haetaan avoimella haulla, jossa etusijalla ovat lähialueen tekijät. Tämän vuoden teemana on Näkymä näkyväksi, ja näyttely on avoinna heinä-elokuussa.

Vuoden 2020 Näkymä koostuu useista erillisistä ja erilaisista taide-elämyksistä, jotka toteutuvat vuorovaikutuksessa taiteilijoiden ja yleisön kanssa. Näkymään haetaan teoksia, jotka ovat luonteeltaan yhteisöllisiä, työpajamuotoisia tai muuten tuottavat ja koskettavat kulttuurin uusia muotoja.

Markus Renvall tuottaa kesän 2020 Näkymän.[/caption]

Yleisö on osa tapahtumaa

Kuraattori Markus Renvallin toiminnan taustalla on yhteisöllisyyttä, avoimuutta, mediakriittisyyttä ja leikkiä korostava filosofia. Hän näkee, että taidekonseptit, joissa yhteisön jäsenet ovat itse mukana sisällöntuotannossa, tukee ihmisen ajattelua ja synnyttää jotain uutta. Kokemus tukee ajattelua ja ajattelu antaa sisältöä elämään.

 Avoin teoshaku käynnissä

Näkymä näkyväksi 2020 -taidetapahtuma hakee minkä tahansa alan taiteilijoita, jotka tuottavat yhteisöllisyyttä tukevia taideprojekteja ja teoksia tekemään Näkymästä innostavan ja raikkaan taidetapahtuman. Näyttelyyn etsitään teoksia, jotka ovat luonteeltaan yhteisöllisiä, työpajamuotoisia tai muuten tuottavat ja koskettavat kulttuurin uusia muotoja, joita nyt on vähemmän esillä.

Esitettävä teos voi olla sekä objekti että prosessi. Teosten esittelypaikkana toimivat Nahkialanjärven ympäristö tai Kulttuuritalo Laaksola heinä-elokuun aikana.

Tavoitteena on koota paikallista kulttuuria tukeva monipuolinen kokonaisuus. Kuratoinnissa otetaan huomioon teoksen toteutuksen vaikuttavuus ja vuorovaikutuksellisuus. Etusijalla ovat lähialueen taiteilijat ja kulttuurin tuottajat.

Akaalaiset taiteilijat tutustuivat Päivi Raivion teokseen Käänne kesäkuun 14. päivänä kuraattori Mika Karhun johdolla. Sittemmin säässäkin on tapahtunut käänne, eikä nahkarukkasille ole ollut viime viikkoina tarvetta.[/caption]

 

Kirjoittaja: Juha Kosonen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%