Kulttuuri, Uutisnostot

Markus Renvall tuottaa kesän Näkymän Akaassa - Taidetapahtuma tavoittelee yhteisöllisyyttä ja näkyvyyttä

Markus Renvall tuottaa kesän Näkymän Akaassa - Taidetapahtuma tavoittelee yhteisöllisyyttä ja näkyvyyttä

Näkymä 2019. 14-vuotiaan Anni Riihiviidan Aikamatka ottaa kantaa kierrätykseen. Taustatarinaan liittyy kaksi supersankaria, jotka tulevat jääkauden yllättämiksi. Miljoonien vuosien jälkeen ilmasto alkaa lämmetä ja sankarit herätä jälleen eloon. Teos on yksi nuorten taidekilpailun kilpailuteos.[/caption]

Valtakunnallisen taidetapahtuma Näkymän tavoitteena on tänä vuonna lähikulttuurin esiin nostaminen ja sen vahvistaminen. Monimediataiteilija Markus Renvallin kuratoima taidetapahtuma antaa mahdollisuuden luoda uudenlaista kulttuuria Akaassa. Teoksia haetaan avoimella haulla, jossa etusijalla ovat lähialueen tekijät. Tämän vuoden teemana on Näkymä näkyväksi, ja näyttely on avoinna heinä-elokuussa.

Vuoden 2020 Näkymä koostuu useista erillisistä ja erilaisista taide-elämyksistä, jotka toteutuvat vuorovaikutuksessa taiteilijoiden ja yleisön kanssa. Näkymään haetaan teoksia, jotka ovat luonteeltaan yhteisöllisiä, työpajamuotoisia tai muuten tuottavat ja koskettavat kulttuurin uusia muotoja.

Markus Renvall tuottaa kesän 2020 Näkymän.[/caption]

Yleisö on osa tapahtumaa

Kuraattori Markus Renvallin toiminnan taustalla on yhteisöllisyyttä, avoimuutta, mediakriittisyyttä ja leikkiä korostava filosofia. Hän näkee, että taidekonseptit, joissa yhteisön jäsenet ovat itse mukana sisällöntuotannossa, tukee ihmisen ajattelua ja synnyttää jotain uutta. Kokemus tukee ajattelua ja ajattelu antaa sisältöä elämään.

 Avoin teoshaku käynnissä

Näkymä näkyväksi 2020 -taidetapahtuma hakee minkä tahansa alan taiteilijoita, jotka tuottavat yhteisöllisyyttä tukevia taideprojekteja ja teoksia tekemään Näkymästä innostavan ja raikkaan taidetapahtuman. Näyttelyyn etsitään teoksia, jotka ovat luonteeltaan yhteisöllisiä, työpajamuotoisia tai muuten tuottavat ja koskettavat kulttuurin uusia muotoja, joita nyt on vähemmän esillä.

Esitettävä teos voi olla sekä objekti että prosessi. Teosten esittelypaikkana toimivat Nahkialanjärven ympäristö tai Kulttuuritalo Laaksola heinä-elokuun aikana.

Tavoitteena on koota paikallista kulttuuria tukeva monipuolinen kokonaisuus. Kuratoinnissa otetaan huomioon teoksen toteutuksen vaikuttavuus ja vuorovaikutuksellisuus. Etusijalla ovat lähialueen taiteilijat ja kulttuurin tuottajat.

Akaalaiset taiteilijat tutustuivat Päivi Raivion teokseen Käänne kesäkuun 14. päivänä kuraattori Mika Karhun johdolla. Sittemmin säässäkin on tapahtunut käänne, eikä nahkarukkasille ole ollut viime viikkoina tarvetta.[/caption]

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>