Koronavirus

Pirkanmaalla jälleen uusia tartuntoja

today13.3.2020

share close

Pirkanmaalla on todettu torstain kuluessa viisi uutta koronavirustapausta. Uusista tartunnoista yksi liittyy Pitkäjärven koulun koronavirusaltistukseen. Tartunnan saanut on ollut karanteenissa eikä ole altistanut koulun oppilaita. Neljä muuta ovat sairastuneet matkailtuaan Itävallan Tirolin alueella.

Näihin tapauksiin ei tämänhetkisen arvion mukaan liity joukkoaltistumisia. Muutamiin lähikontakteihin ollaan yhteydessä.

Kaikki Pirkanmaalla todetut uudet tapaukset ovat lieväoireisia ja kotihoidossa. Kaikkiaan Pirkanmaalla on tähän mennessä laboratoriotesteillä todettu 17 koronavirustartuntaa.

Tays alkaa myös rajoittamaan vierailuja sairaalassa. Sairaanhoitopiiri rajoittaa lisäksi henkilökuntansa työ- ja virkamatkoja sekä kotimaahan että ulkomaille maalis-toukokuun ajan. Sairaanhoitopiri edellyttää, että työntekijät noudattavat myös muiden matkojen kohdalla viranomaisten matkustusrajoitetta.

Sairaalan neuvontapuhelimet ovat olleet erittäin kuormittuneita. Puhelinneuvontaa pyritään vahvistamaan, mutta samalla toivotaan sairaanhoitopiirin ja muiden viranomaisten sähköisten tiedotteiden laajaa hyödyntämistä aina kuin mahdollista.

 

THL kehoittaa välttämään ikä-ihmisten kohtaamista kasvokkain, koska he ovat kaikkein suurimmassa vaarassa. Lisäksi pienen nuhakuumeen sattuessa ei kannata THL:n ohjeiden mukaan heti olla yhteydessä sairaanhoitoon, vaan potea kotona niin kuin mitä tahansa flunssaa. Vasta kun oireet ovat voimakkaita tai kuume korkea, kannattaa hakeutua terveydenhuollon piiriin.

Kirjoittaja: Sampsa Simpanen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%