Koronavirus, Uutiset, Uutisnostot

Plastiroll laittoi koronan vuoksi stopin myös kotimaan työmatkoille: "Nyt ei ole lupaa tehdä matkoja mihinkään suuntaan, ja kokouksiinkin saa osallistua maksimissaan neljä ihmistä"

Plastiroll laittoi koronan vuoksi stopin myös kotimaan työmatkoille: "Nyt ei ole lupaa tehdä matkoja mihinkään suuntaan, ja kokouksiinkin saa osallistua maksimissaan neljä ihmistä"

Koronaepidemian vaikutukset ovat alkaneet näkyä yrityksissä etätyön suosimisena ja matkustamisen välttämisenä. Ylöjärvellä Walki Plastirollissa kiellettiin perjantaina myös kaikki kotimaan työmatkat.

- Bioskalla ei ole korvaavaa tehdasta. Kyllähän se se laittaa miettimään, jos meidän kalvobisnes jouduttaisiin panemaan kiinni. Toivotaan, että kaikki varotoimenpiteemme auttavat, sanoo Kari Laukkanen (arkistokuva)[/caption]

Bioska-pusseista tunnetun Walki Plastiroll Oy:n toimitusjohtaja Kari Laukkanen vastaa puhelimeensa perjantaina Ylöjärven toimistolta. Hänen mukaansa toimistossa on normaaliarkipäivään verrattuna hiljaista, sillä moni suosii nyt etätyötä.

- Ne henkilöt, joilla ei ole välttämätöntä pakkoa olla toimistolla, tekevät töitä kotikonttorissa. Meillä on Skypet ja muut, joilla voimme olla tekemisissä asiakkaiden kanssa. Työnteko ei ole siis loppunut.

Tavarantuotannossa kalvotehtaan puolella koneet surraavat tavalliseen tapaan.

- Kop kop, koneet ovat vielä käynnissä ja tuotanto on edelleen normaalia, Laukkanen kertoo ja sanoo koputtavansa puuta, jotta tilanne pysyisi vakaana myös jatkossa.

Mutta se, mitä tuleman pitää, mietityttää myös Laukkasta.

- Bioskalla ei ole korvaavaa tehdasta. Kyllähän se se laittaa miettimään, jos meidän kalvobisnes jouduttaisiin panemaan kiinni. Toivotaan, että kaikki varotoimenpiteemme auttavat.

Maksimissaan neljän hengen kokouksia

Millaisiin varotoimenpiteisiin Plastirollilla on sitten ryhdytty?

Laukkasen mukaan jokaisella työntekijällä on työpisteleellään oma käsidesipullonsa ja käsihygienian tärkeyttä korostestaan muutoinkin.

Tämä lisäksi töihin ei ole tulemista, jos olo on vähääkään flunssainen.

Myös isot kokoukset ovat pannassa.

- Kokouksiin saa osallistua maksimissaan neljä ihmistä, Laukkanen sanoo.

"En ole koko urani aikana kokenut mitään tällaista"

Yleisen linjauksen mukaisesti ulkomaille matkustaminen kiellettiin Plastirollin myyjiltä aiemmin, ja perjantaina ohjeistukset tiukentuivat entisestään.

- Muutama tunti sitten tuli tieto, että myöskään kotimaan työmatkoja ei enää tehdä. Nyt ei ole lupaa tehdä matkoja mihinkään suuntaan.

- En ole koko urani aikana kokenut mitään tällaista, ja tähän on suhtauduttava nyt vakavasti. Yritämme tehdä oman osamme, jotta koko Suomi saataisiin raiteilleen nopeasti.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>