Koronavirus, Uutiset, Uutisnostot

Kaupunginjohtaja: Ylöjärvi on varautunut – vielä ei yhtään todennettua tartuntaa

Kaupunginjohtaja: Ylöjärvi on varautunut – vielä ei yhtään todennettua tartuntaa

Pandemiaksi muuttunut koronavirusepidemia muuttaa monia toimintoja myös Ylöjärvellä.[/caption]

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto sanoo Ylöjärven varautuneen mahdollisimman hyvin koronaepidemian tuloon.

Lähtökohta on se, että Ylöjärven kaupunki noudattaa maan hallituksen linjauksia toimista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

– Ylöjärven tilanne on itse asiassa aika rauhallinen ja hallinnassa. Yleistilanteessa ei ole nyt Ylöjärvellä mitään erityistä. Tilanne toki muuttuu ihan koko ajan, kun tiedot ja määräykset muuttuvat, kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto toteaa.

Kaupungin johdon tiedossa ei ollut ainakaan viikonlopun jäljiltä yhtään todettua koronatartuntaa Ylöjärvellä. Kaupunki on kuitenkin valmiina toimimaan.

– Viime viikolla lähdimme nostamaan valmiustasoa. Meillä on perustettu koronaneuvontanumero ja nimetty tartuntatautilain mukaisesti vastuulääkäri. Viime torstaina nostimme virallisesti valmiutta ja valmiusjohtoryhmän jäsenille tuli päivystysvelvoite. Viikonlopun aikana meillä oli jo jatkuva valmius ja olemme pitäneet sähköisiä kokouksia valmiusjohtoryhmän kesken, Sorvanto selvittää.

Suurin osa kaupungin työntekijöistä jatkaa työssään tavalliseen tapaan, koska iso osa henkilöstöstä on palvelutehtävissä.

– Olemme kuitenkin käynnistäneet etätyön arvioinnin. Vastuualuepäälliköt katsovat oman vastuualueensa etätyömahdollisuudet ja asteittain henkilöitä osoitetaan etätöihin siltä osin kuin se on mahdollista, Sorvanto kertoo.

Kaupungin johto ei ole vielä ennakoinut talousvaikutuksia, joita koronavirus mahdollisesti aiheuttaa.

– Teemme arvioita, kun näemme, minkälaiseksi tilanne oikeasti käytännössä muuttuu. Edelleen lähtökohta on se, että kaikki toimii normaalisti lukuun ottamatta poikkeukset, kuten koulut ja niin edelleen, Sorvanto linjaa.

Hänen mukaansa talousvaikutukset ovat lopulta kahdentyyppisiä.

– On välittömiä vaikutuksia, jotka aiheuttavat joitakin tulonmenetyksiä. Tällaisia tulee esimerkiksi tilojen käyttämättömyydestä, mutta nämä eivät ole Ylöjärven tulonmuodostuksessa kovinkaan isoja asioita. Pidemmällä aikavälillä on tietysti melko selvää, että Suomessa bruttokansantuote rojahtaa miinukselle ja se näkyy verotulojen vähenemisenä ja työllisyydessä. Näiden asioiden vaikutukset voivat olla sitten tosi kovia, Sorvanto miettii.

Hän toivoo, että ylöjärveläiset elävät yhä niin normaalia arkea kuin tässä tilanteessa on mahdollista.

– Ei ole tarkoitus sulkea kaikkea toimintaa vaan sopeuttaa asioita tilanteeseen.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>