Koronavirus, Uutiset, Uutisnostot

Ylöjärven terveys- ja sosiaalijohtaja: On kriittistä suojata yli 70-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat

Ylöjärven terveys- ja sosiaalijohtaja: On kriittistä suojata yli 70-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat

Anne Santalahti kommentoi Ylöjärven sotepuolen varautumista Ylöjärven Uutisille[/caption]

Terveys- ja sosiaalijohtaja Anne Santalahden mukaan Ylöjärven kaupunki on tehnyt viime päivinä varautumissuunnitelman mukaisia toimenpiteitä. Nyt kun valmiuslaki tulee, kaupunki noudattaa valtioneuvoston linjauksia.

On selvää, että sosiaali- ja terveysalan henkilökunta on kovan työpaineen alla.

– Meidän täytyy yrittää pitää henkilökunta terveenä, jotta pystymme tuottamaan kaikki palvelut. Koronavirus ei poista sairauksia, jotka ovat muutenkin hoidettavana, Santalahti muistuttaa.

Tilanne ei ole helppo, sillä Ylöjärvellä on jo jonkin aikaa podettu henkilökuntapulaa sotepuolella.

– Pitää miettiä, mistä voimme supistaa ja siirtää henkilökuntaa tekemään niitä asioita, joita on pakko tehdä, Santalahti pohtii.

Ylöjärvelläkin pyritään turvaamaan etenkin yli 70-vuotiaat ihmiset.

– Kotona sekä asumispalveluissa on ikäihmisiä, ja on kriittistä, että pystymme suojaamaan heitä sekä muita riskiryhmiä. Tämä kaikki vaatii meiltä satsauksia, jotta turvaamme kaikki palvelut, mitä nämä ihmiset tarvitsevat.

Terveys- ja sosiaalijohtaja ymmärtää sen, että ihmiset ovat nyt jonkin verran huolissaan.

Tällaisessa tilanteessa tulee ensin huoli ja sitten mietitään, mitä tästä seuraa. Kuukausi on pitkä aika, Santalahti sanoo.

Hän kuitenkin muistuttaa, että esimerkiksi ulkoilua ei ole kielletty. Ylöjärvellä on ihanat metsät ja siellä pääsee varmaan aika turvallisesti ulkoilemaan, Santalahti vinkkaa.

Hän muistuttaa, että tärkeintä on pysyä kotona, jos tuntee itsensä vähänkään kipeäksi.

– Jos saa flunssankaltaisia oireita, pitää pysyä kotona eikä lähteä ihmisten ilmoille. Eikä pidä tulla terveydenhuoltoon kysymään, onko tämä korona vai ei, Santalahti linjaa ja jatkaa:

Kotonakin täytyy pitää huolta käsihygieniasta, jotta kaikki eivät siellä sairastuisi. Toki taudin leviämisen ehkäisy on hankaa pienessä tilassa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>