Uutiset

SUN Radiolla ja FUN Tampereella ennätyssuosio RadioGaalan yleisöäänestyksessä – myös ammattilaisraati arvosti

today18.3.2020

share close

SUN Radion Pasi Vainionperä ja Vaihde vapaalle sekä FUN Tampereen Kiekko ovat ehdolla Vuoden paikalliseksi radio-ohjelmaksi.[/caption]

Ohjelmista ehdolla ovat FUN Tampereen Kiekko, Tampereenkiäliset Uutiset sekä Pasi Vainionperä ja Vaihde Vapaalle. Juontajista finalisteiksi äänestettiin Linda Huhtinen ja Valtteri Makkonen. Lisäksi ammattilaisraati nosti vuoden radiomyyjä -ehdokkaaksi Thea Sormunen-Kenttälän.

Radio SUN Oy:n kanavat Radio SUN ja FUN Tampere saavuttivat ennätysmäärän voittajaehdokkuuksia RadioGaalaan. Yhteensä kanavilta kisaa voitosta peräti kuusi ehdokasta. Helmikuussa verkossa järjestetyssä yleisöäänestyksessä annettiin 110 000 ääntä, joiden perusteella RadioGaalassa palkitaan yleisön suosikkiohjelmat ja -juontajat vuodelta 2019 sekä valtakunnallisissa että paikallisissa kategorioissa.

Yleisöäänestyksen lisäksi kaupallisen radion vuoden päätapahtumassa palkitaan vuoden parhaita radiotekoja ja -ihmisiä RadioAwards-kilpailussa. Voittajat valitsee media- ja markkinointialan ammattilaistuomaristo. Kaupallisten radioiden kattojärjestö RadioMedia julkisti shortlistat eli finalistit tiistaina 17.3.

FUN Tampere saavutti neljä ehdokkuutta, kun sen molemmat ehdolla olleet ohjelmat FUN Tampereen Kiekko ja Tampereenkiäliset Uutiset ylsivät jälleen eniten ääniä saaneiden paikallisten ohjelmien joukkoon. Näiden ohjelmien osalta menestystä on tullut jo aiempina vuosina; kaikki Ilveksen liigaottelut lähettävä FUN Tampereen Kiekko voitti parhaan paikallisen radio-ohjelman palkinnon vuonna 2019 ja Tampereenkiäliset Uutiset saivat saman kunnian vuonna 2017. FUN Tampereen kaksi muuta ehdokkuutta tulivat tänä vuonna juontajakategoriasta, kun Linda Huhtinen ja Valtteri Makkonen ylsivät eniten ääniä saaneiden shortlistalle parhaan paikallisen radiojuontajan sarjassa.

– Tämä on ennätyksellinen tulos jo nyt, iloitsee Radio SUN Oy:n ohjelmapäällikkö Valtteri Kujansuu. Se, että peräti kaksi juontajaamme FUN Tampereelta on finalisteina, kertoo tekijöidemme kyvystä erottautua ja jäädä mieleen. Korkea taso on säilynyt myös ohjelmissamme, kun aiempien vuosien menestyjämme ovat finalisteja myös nyt, sanoo Kujansuu.

SUN Radion shortlistalle yltäneet ovat vuoden parhaan paikallisen ohjelman tittelistä kisaava Pasi Vainionperä ja Vaihde Vapaalle sekä RadioAwards-ammattilaisraadin valitsemana Thea Sormunen-Kenttälä, joka on ehdolla vuoden parhaaksi paikalliseksi radiomyyjäksi.

– Joku voisi pitää vasta syyskuussa 2019 aloittaneen Pasin ohjelman äänestyssuosiota yllätyksenä, mutta ohjelmasta tulleen palautteen perusteella uskoimme shortlistapaikkaan täysin. Idearikas yhteyspäällikkömme Thea on alansa kiistaton huippu, ja tästä on faktaa ihan numeroiden muodossa kertoo Kujansuu.

Kaupallisen radion 35-vuotisjuhlavuoden RadioGaala oli määrä pitää Helsingissä 24.4., mutta se päätettiin siirtää koronavirusepidemian vuoksi myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Radio SUN Oy on osa Pirmediat-mediaryhmää. Pirmedioihin kuuluvat SUN Radion lisäksi radiokanava FUN Tampere sekä paikallislehdet Akaan Seutu, Lempäälän-Vesilahden Sanomat, Oriveden Sanomat, Sydän-Hämeen Lehti ja Ylöjärven Uutiset.

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%