Koronavirus

Vesilahdessa kunnanjohtajalle poikkeusolojen erityistoimivalta

today18.3.2020

share close

Lempäälän kunnanhallitus on turvannut nopean päätöksenteon 16. maaliskuuta tekemällään päätöksellä erityistoimivallan käyttöönottamiseksi. Erityistoimivallan käyttöön ottamisen turvin Vesilahden kunnanjohtaja Tuomas Hirvonen pystyi heti yksin tekemään päätöksen Vesilahden varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen hyvityksistä.

Kunnanhallituksen päätöksen mukaan kunnanjohtaja käyttää Vesilahden kunnan hallintosäännön määrittelemästä toimivallasta poiketen kunnanhallituksen päätösvaltaa peruspalvelujen turvaamiseksi ja häiriötilanteen normalisoimiseksi. Kunnanhallituksen päätösvallan delegoiminen viranhaltijalle vähentää kokouksia koronaviruspandemian aikana.

Erityistoimivallan käyttöönottaminen perustuu valmiuslakiin, jonka mukaan erityistoimivalta voidaan ottaa käyttöön kunnanhallituksen päätöksellä, mikäli kunnassa tai yhteiskunnassa on käsillä valmiuslain tulkitsema häiriötilanne.

Kunnanjohtaja tekee poikkeusolojen aikaiseen toimivaltaansa kuuluvat päätökset kunnan johtoryhmässä kokoukseen osallistuvan asiantuntijan esittelystä. Erityistoimivallan käyttövaltuudet ovat voimassa toukokuun loppuun saakka.

Kirjoittaja: Erkki Koivisto

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%