Koronavirus, Uutiset, Uutisnostot

Vesilahdessa kunnanjohtajalle poikkeusolojen erityistoimivalta

Vesilahdessa kunnanjohtajalle poikkeusolojen erityistoimivalta

Lempäälän kunnanhallitus on turvannut nopean päätöksenteon 16. maaliskuuta tekemällään päätöksellä erityistoimivallan käyttöönottamiseksi. Erityistoimivallan käyttöön ottamisen turvin Vesilahden kunnanjohtaja Tuomas Hirvonen pystyi heti yksin tekemään päätöksen Vesilahden varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen hyvityksistä.

Kunnanhallituksen päätöksen mukaan kunnanjohtaja käyttää Vesilahden kunnan hallintosäännön määrittelemästä toimivallasta poiketen kunnanhallituksen päätösvaltaa peruspalvelujen turvaamiseksi ja häiriötilanteen normalisoimiseksi. Kunnanhallituksen päätösvallan delegoiminen viranhaltijalle vähentää kokouksia koronaviruspandemian aikana.

Erityistoimivallan käyttöönottaminen perustuu valmiuslakiin, jonka mukaan erityistoimivalta voidaan ottaa käyttöön kunnanhallituksen päätöksellä, mikäli kunnassa tai yhteiskunnassa on käsillä valmiuslain tulkitsema häiriötilanne.

Kunnanjohtaja tekee poikkeusolojen aikaiseen toimivaltaansa kuuluvat päätökset kunnan johtoryhmässä kokoukseen osallistuvan asiantuntijan esittelystä. Erityistoimivallan käyttövaltuudet ovat voimassa toukokuun loppuun saakka.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>