Uutiset

Tampereen raitiotien ensimmäinen koeajoviikko onnistui odotetusti

today20.3.2020

share close

Tampereen raitiotien ensimmäinen koeajoviikko ja testit ovat sujuneet suunnitelmien mukaisesti. Testit aloitettiin varikolla maanantaina 16.3. ja keskiviikkona 18.3. testivaunu siirtyi Hervannan katuverkolle. Ensimmäisellä koeajoviikolla päästiin tekemään myös nopeustestejä sekä varikolla että Hervannan valtaväylällä.

Tampereen raitiotien testivaunun ensimmäinen testiviikko on onnitunut odotetulla tavalla. Viikko käynnistyi varikon alueen koeajoilla, joissa nopeus enimmillään oli 40 kilometriä tunnissa. Keskiviikkona testivaunu siirtyi varikolta katuverkolle, ja koeajoja on nyt tehty koko ensimmäisellä koeajo-alueella välillä varikko-Turtola. Ensimmäisellä viikolla alueella edettiin ensin kävelyvauhtia eli noin viiden kilometrin tuntinopeudella. Hervannan valtaväylällä päästiin kokeilemaan myös 40 kilometrin tuntinopeutta. Nopeustestit jatkuvat tulevilla viikoilla. Koeajonopeutta nostetaan porrastetusti kohti lopullista, jotta pystytään varmistamaan, että raitiotien rakenteet toimivat oikein kaikissa ajonopeuksissa.

Kaupunkilaisia testivaunun koeajot ovat kiinnostaneet runsaasti.  Sekä Tampereen Ratikan että Raitiotieallianssin sosiaalisen median kanavissa on tullut paljon positiivista palautetta sekä kysymyksiä koeajoista.

– Kiinnostus on ollut suurta ja sitä odotimmekin. Ihmiset ovat erityisesti kokeneet, että koeajojen aloittaminen on tuonut iloa ja toivoa meitä kaikkia koskettavan koronavirustilanteen keskelle. Poikkeuksellinen tilanne on tuonut omat haasteensa meidänkin toimintaamme. On myös meille tärkeää, että olemme pystyneet jatkamaan vastuullisesti työtämme ja voineet pitää katseen tulevassa, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö kertoo.

Tampereen Raitiotie Oy ja Raitiotieallianssi tarjoavat kaikissa kanavissaan ajantasaista tietoa koeajojen etenemisestä. Molemmat toivovat, että koeajoja seurataan jatkossakin turvallisesti etänä.

– On ollut hienoa havaita, että ihmiset ovat pääosin seuranneet testejä kanavissamme kotonaan, ja paikan päällä väkeä on ollut maltillisesti. Tämä on juuri oikea toimintatapa, niin testiryhmän työrauhan kuin vallitsevan koronavirustilanteenkin vuoksi, Sirviö painottaa.

Testit jatkuvat seuraavilla viikoilla suunnitelman mukaisesti. Koronaviruksen vuoksi käynnissä on maailmanlaajuisesti erittäin poikkeuksellinen tilanne, joten Tampereen Raitiotie Oy ja Raitiotieallianssi seuraavat tilanteen kehittymistä tarkasti. Koeajot pyritään suorittamaan ennalta sovitun aikataulun mukaisesti, mutta tarvittaessa niitä siirretään. Tilanteessa toimitaan vastuullisesti viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti.

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%