Koronavirus

Touhula-päiväkodit aloittavat koko konsernia koskevat yt-neuvottelut

today20.3.2020

share close

Kuva: touhula.fi[/caption]

Keskiviikkona 18.3. voimaan tulleen poikkeuslain myötä myös varhaiskasvatuksessa on ajauduttu täysin uudenlaiseen tilanteeseen: päiväkodeissa on työntekijöitä, mutta ei lapsia. Päivittäisen lapsimäärän olennaisesti vähennyttyä Touhula-päiväkodit tiedottavat aloittavansa koko konsernia koskevat yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on lomauttaa henkilöstöä ja sitä kautta sopeuttaa toiminta vastaamaan lasten määrää. Neuvottelut koskevat koko henkilöstöä niin päiväkodeissa kuin tukitoiminnoissa.

”Tilanteemme Touhulassa on muuttunut yhdessä viikossa täysin. Maanantaina päiväkodeissa oli paikalla 40 prosenttia lapsista, keskiviikkona enää 20 prosenttia. Touhulan edellytykset tarjota työtä ovat vähentyneet tilapäisesti emmekä pysty järjestämään työntekijöille muuta sopivaa työtä. Tässä epävarmassa tilanteessa meidän on välttämätöntä sopeuttaa henkilöstömäärä todelliseen tarpeeseen päiväkodeissa”, toteaa Touhula-päiväkotien toimitusjohtaja Minna Elomaa tiedotteessa.

Yhteistoimintaneuvottelukutsu on lähetetty perjantaina 20.3. ja neuvottelut aloitetaan keskiviikkona 25.3. Neuvotteluaika on vähintään kaksi viikkoa ja mahdolliset lomautukset alkavat 14 vuorokauden kuluttua neuvotteluiden päättymisestä. Neuvotteluissa käsitellään ainoastaan lomautuksia, ei irtisanomisia. Lomautusten kestoksi arvioidaan enintään 90 päivää.

”Tiedotamme välittömästi yhteistoimintaneuvottelujen lopputuloksesta. Tavoitteenamme on turvata laadukas varhaiskasvatus ja päiväkotien toimiva arki sekä samalla mahdollistaa vanhempien työssäkäynti myös poikkeusaikoina”, Minna Elomaa kertoo.

Pirkanmaalla on 19 Touhula-päiväkotia.

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%