Koronavirus, Uutiset

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri lisää ulkomaanmatkoilta palanneiden koronatestausta - testauksen kohderyhmiä päivitetty

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri lisää ulkomaanmatkoilta palanneiden koronatestausta - testauksen kohderyhmiä päivitetty

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri aikoo lisätä ulkomaanmatkoilta palanneiden koronatestausta. Sairaanhoitopiiri päivitti eilen perjantaina koronatestauksen kohderyhmiä.

Jos äkilliseen hengitystieinfektioon sairastunut potilas on saapunut ulkomailta 14 vuorokauden sisällä tai hän on varmistetun koronavirustapauksen lähikontakti, hänelle voidaan tehdä koronatesti lääkärin määräyksestä myös kuntien terveyskeskusten vastaanotoilla. Koronavirusta epäiltäessä tällaisten potilaiden on otettava yhteyttä Taysin koronaneuvontapuhelimeen (puh. 03 311 65333 ympäri vuorokauden) tai oman kunnan terveyskeskukseen.

Suomessa ei ole mahdollista tutkia kaikkia hengitystieinfektioon sairastuneita rajallisen näytteenottokapasiteetin vuoksi.

Perjantaista 20.3.2020 lähtien koronavirusnäytteitä otetaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä akuuttiin hengitystieinfektioon sairastuneista, jotka kuuluvat seuraaviin riskiryhmiin:

  • välitöntä potilastyötä tekevä terveyden- ja sosiaalihuollon henkilökunta
  • sairaalahoitoa vaativa akuutti hengitystieinfektio, kun taudin syy ei ole ilmeinen
  • akuuttiin hengitystieinfektioon sairastunut henkilö, joka on varmistetun koronatapauksen lähikontakti tai palannut ulkomailta 14 vuorokauden sisällä

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>