Koronavirus, Uutiset

Bosch on kehittänyt nopean ja täysin automatisoidun koronavirustestin

Bosch on kehittänyt nopean ja täysin automatisoidun koronavirustestin

Bosch on kehittänyt nopean ja täysin automatisoidun koronavirustestin.

Testi kykenee jäljittämään SARS-CoV-2-koronavirusinfektion potilaista alle 2,5 tunnissa, näytteenotosta tuloksen saamiseen. Testi voidaan tehdä hoitopaikassa. Näin koronavirusta kantavat henkilöt voidaan eristää välittömästi. Lisäksi tartuntaketjut voidaan tunnistaa aiempaa huomattavasti nopeammin.

Nykyisillä testeillä tuloksia täytyy odottaa 1–2 päivää. Boschin pikatesti on yksi maailman ensimmäisistä täysin automaattisista molekyylisistä diagnoositesteistä, joita voidaan käyttää suoraan kaikissa terveydenhuollon instituutioissa. Lisäksi yhdestä näytteestä voidaan testata COVID-19:n lisäksi samanaikaisesti myös yhdeksän muuta hengityselinten sairautta, kuten influenssat A ja B.

Koronaviruksen leviämisvauhdin vuoksi laboratoriot työskentelevät jo nyt kapasiteettinsa ylärajalla, joten Boschin Vivalytic-laite tulee lisäämään testauskapasiteettia. Uutta testiä on saatavilla Saksassa jo huhtikuussa ja muualla sen jälkeen. Uusi testi täyttää WHO:n laatustandardit.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>