Koronavirus

Bosch on kehittänyt nopean ja täysin automatisoidun koronavirustestin

today27.3.2020

share close

Bosch on kehittänyt nopean ja täysin automatisoidun koronavirustestin.

Testi kykenee jäljittämään SARS-CoV-2-koronavirusinfektion potilaista alle 2,5 tunnissa, näytteenotosta tuloksen saamiseen. Testi voidaan tehdä hoitopaikassa. Näin koronavirusta kantavat henkilöt voidaan eristää välittömästi. Lisäksi tartuntaketjut voidaan tunnistaa aiempaa huomattavasti nopeammin.

Nykyisillä testeillä tuloksia täytyy odottaa 1–2 päivää. Boschin pikatesti on yksi maailman ensimmäisistä täysin automaattisista molekyylisistä diagnoositesteistä, joita voidaan käyttää suoraan kaikissa terveydenhuollon instituutioissa. Lisäksi yhdestä näytteestä voidaan testata COVID-19:n lisäksi samanaikaisesti myös yhdeksän muuta hengityselinten sairautta, kuten influenssat A ja B.

Koronaviruksen leviämisvauhdin vuoksi laboratoriot työskentelevät jo nyt kapasiteettinsa ylärajalla, joten Boschin Vivalytic-laite tulee lisäämään testauskapasiteettia. Uutta testiä on saatavilla Saksassa jo huhtikuussa ja muualla sen jälkeen. Uusi testi täyttää WHO:n laatustandardit.

Kirjoittaja: Sampsa Simpanen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%