Koronavirus, Uutiset

Edes Altian resurssit eivät riitä vastaamaan käsihuuhteen hurjaan kysyntään

Edes Altian resurssit eivät riitä vastaamaan käsihuuhteen hurjaan kysyntään

Altia toimittaa denaturoitua etanolia jopa puoleen miljoonaan käsihuuhdepulloon tarvittavan määrän viikossa.[/caption]

Käsihuuhteisiin käytettävään denaturoituun etanoliin kohdistuu juuri nyt valtava kysyntä ja sen tuotanto on nostettu huippuunsa alkoholijuomayhtiö Altian Rajamäen tehtaalla. Altia haluaa varmistaa raaka-aineen saatavuuden ensisijaisesti kotimaiselle julkiselle terveydenhuollolle sekä muille huoltovarmuuden kannalta kriittisille aloille.

”Kysynnän raju kasvu on yllättänyt meidät. Koko Altian tiimi tekee hartiavoimin töitä, jotta saamme denaturoitua etanolia käsihuuhteina niin paljon kuin mahdollista sairaaloihin ja muihin käyttökohteisiin, joissa sitä kipeimmin tarvitaan. Viikossa toimitamme denaturoitua etanolia jopa puoleen miljoonaan käsihuuhdepulloon tarvittavan määrän”, kertoo Altia Industrialin johtaja Hannu Tuominen.

Altia toimittaa denaturoitua etanolia ensisijaisesti niille toimijoille, jotka palvelevat julkista terveydenhuoltoa ja muita huoltovarmuuden kannalta kriittisiä aloja. Näitä ovat lääkkeiden ja lääkinnällisten laitteiden valmistus, sosiaali- ja terveysala, keskeiset viranomaistoiminnot, kuten poliisi, pelastuslaitokset ja rajavartiolaitos, sekä muut yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittiset alat, kuten elintarvikkeiden valmistus ja jakelu sekä energia, tietoliikenne ja vesihuolto. Resurssien suuntaaminen on linjattu Huoltovarmuuskeskuksen kanssa.

Altia ei itse valmista käsihuuhteita, vaan toimittaa niihin raaka-ainetta eli denaturoitua etanolia.  Tuotantomäärien nostosta huolimatta Altia ei tällä hetkellä pysty vastaamaan kaikkien toimijoiden tilauksiin.

Kriittisten käyttökohteiden ensisijaisen varmistamisen takia käsihuuhteen saatavuudessa kuluttajille on haasteita. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto neuvookin kuluttajia harkitsemaan käsihuuhteen tarvetta ja suosittelee vesi- ja saippuapesua, kun se on mahdollista.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>