Uutiset

Ilveksen Lukáš Dostál valittiin kauden parhaaksi maalivahdiksi

Ilveksen Lukáš Dostál valittiin kauden parhaaksi maalivahdiksi

Ilveksen 19-vuotias maalivahti Lukáš Dostál on valittu SM-liigakauden 2019-20 Urpo Ylönen -palkinnon saajaksi. Palkinto jaetaan kausittain Liigan parhaalle maalivahdille. Palkinnon voittaja valitaan jääkiekkotoimittajien äänestyksellä.

Kauden 2018-19 lopulla Ilvekseen kotimaastaan Tsekistä saapunut Dostál solmi viime kesänä kolmivuotisen tulokassopimuksen NHL-organisaatio Anaheim Ducksin kanssa, mutta palasi lainalle Ilvekseen, kun pelipaikkaa NHL-kokoonpanosta ei ollut vielä tarjolla.

20 vuotta kesäkuussa 2020 täyttävä Dostál  oli äänestyksen selvä ykkönen. Hän keräsi 39 ykkössijaa ja yhteensä 244 pistettä. KooKoon Henrik Haukeland sijoittui äänestyksessä toiseksi ja Kärppien Justus Annunen kolmanneksi.

19-vuotias tshekkivahti torjui Ilves-maalilla 43 ottelussa tilastoin 1,78 / 92,8. Voittotilastossa Dostal oli kärkimies 27:llä varsinaisen peliajan voittopelillään. Voittoprosentti 73,2 oli maalivahtivertailun paras lukema.

Ilves-vahti vakuutti erityisesti syyskauden otteluissaan lokakuusta alkaen. Kolmen kuukauden aikana, 19 ottelun jaksolla, hän torjui 16 voittoa varsinaisilla peliajoilla ja hävisi vain kahdesti.

Dostal on toinen Ilves-maalivahti, joka voittaa Urpo Ylönen –palkinnon. Jukka Tammi saavutti tittelin 30 vuotta sitten keväällä 1990. Ylönen-palkinnon on Dostalia nuorempana voittanut vain Jokereita edustanut Kari Lehtonen, joka oli äänestyksen ykkönen vuosina 2002 ja 2003.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>