Uutiset

Tampere houkuttelevin kaupunki

today17.4.2020

share close

Noin joka kolmas suomalainen voisi ajatella muuttavansa Tampereelle tai Helsinkiin, kertoo tuore Taloustutkimuksen tekemä tutkimus. Tampere arvioidaan myös kokonaismielikuvaltaan parhaaksi asuinpaikaksi. Seuraaviksi sijoittuvat Jyväskylä ja Turku.

– Tampere on yhä halutuin muuttokohde. Kaikista maamme kaupungeista juuri Tampereelle halutaan tulla ja jäädä. Tämän eteen olemme tehneet pitkäjänteistä työtä usean vuoden ajan ja teemme myös jatkossa. Tampereen on huolehdittava myös pitovoimasta, että kaupunki on tulijoille pysyvä koti, jonne on helppo jäädä ja kiinnittyä, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Muuttohalukkuus ja kaupunkien/kuntien imago 2020 -tutkimuksen mukaan suomalaisista 37 prosenttia voisi ajatella muuttavansa Tampereelle, seuraavaksi listalla sijoittuu nousussa oleva Helsinki. Espoo on noussut kolmanneksi, ohi Turun ja Jyväskylän.

Tampereen sijoittuminen kärkipaikalle on siinä mielessä merkittävä tulos, että Tampere sijoittuu ainoana tutkimuksen kaupunkina TOP 5 -halutuimpien muuttokohteiden joukkoon kaikkialla Suomessa.

Tutkimuksessa kysyttiin myös muuttoaikeita. Vastanneista 18 prosenttia kertoo muuttavansa vähintään melko varmasti seuraavan viiden vuoden aikana. Vastaajista 23 prosenttia ei osaa ottaa kantaa suuntaan tai toiseen, 35 prosenttia ei todennäköisesti muuta ja 24 prosenttia ei muuta missään tapauksessa.

Tärkeimmät muuttoon vaikuttavat syyt, jos nyt olisi vaihtamassa asuinpaikkakuntaa, ovat hyvät palvelut, sijainti, työpaikka, viihtyisä asuinympäristö ja asuntojen hinnat.

Tutkimuksessa on mukana 61 Suomen suurinta kaupunkia ja kuntaa. Kokorajaus on 20 000 asukasta, minkä lisäksi mukana on muutama 20 000 asukkaan rajaa tavoitteleva kunta.

Tutkimus toteutettiin osana Suomi Tänään -internetpaneelitutkimusta, johon vastasi 3101 iältään 15–79 -vuotiasta suomalaista helmikuussa 2020.

Yleisarvosana kaupungeista asuinpaikkana: Tampere 7,98, Jyväskylä 7,62, Turku 7,48, Porvoo 7,31, Kuopio 7,30, Helsinki 7,27, Hämeenlinna 7,27, Oulu 7,22, Naantali 7,15 ja Espoo 6,99. Kaikkien tutkittujen kaupunkien keskiarvo 6,65.

Kirjoittaja: Sampsa Simpanen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%