Uutiset

Kangasalan jäähallin laajennushanke sai valtionavustusta

today28.4.2020

share close

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kangasalan jäähallin laajentamiseen 750 000 euron avustuksen. Pirkanmaalainen kansanedustaja Jouni Ovaska kertoi hyviä uutisia Kangasalle tiistaina, jolloin valtion liikuntaneuvosto oli päättänyt puoltaa rahoitusta Kangasalan jäähallin laajennukseen. Lopullisen päätöksen teki tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen.

– Hanke on merkittävä Kangasalan seudun liikuntamahdollisuuksien parantamiseksi, kommentoi kansanedustaja Jouni Ovaska.

Vuonna 1996 rakennettu jäähalli saa hankeen avulla laajennuksen. Käytännössä tämä tarkoittaa nykyisen hallin laajentamista kaksirataiseksi puku-, pesu- ja aputiloineen. Lisäksi laajennuksessa huomioidaan tilojen esteettömyys, joka toteutuu hankkeessa mm. wc-, puku- ja pesutilojen osalta.

Kangasalan nykyinen jäähalli on puukaarihalli, jossa on yksi kaukalo 600 istumapaikkaa, 200 seisomapaikkaa sekä 60 hengen kahvio.

– Ilolla otan vastaan tämän positiivisin uutisen avustuksen myöntämisestä. Laajennuksen ansiosta meillä Kangasalla on mahdollisuus tulevaisuudessa tarjota lisää yleisöluisteluvuoroja kaupunkilaisten iloksi. Myös paikallisten seurojen harjoitusmahdollisuudet paranevat merkittävästi,  sanoo Jussi Jokilampi, Kangasalan jäähalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Pikkolassa sijaitsevan jäähallin laajentamisen mahdollistava kaavamuutos on jo tehty ja myös valtuuston antama ennakkosuostumus lainatakaukselle on olemassa. Laajennuksen kustannusarvio veroineen on noin 3,5 miljoonaa euroa. Suunniteltu laajennus on tarkoitus rakentaa kiinni nykyisen hallin länsipuoliseen osaan.

– Saamamme tuki on ratkaiseva hallin rakentamisen suhteen, nyt pääsemme etenemään realiteettia salkussa. Paljon odotettu laajennus tulee todellakin tarpeeseen ja tarkoituksemme on edetä nopeasti projektin aloituksessa. Alkuvalmistelujen jälkeen pääsemme nyt etenemään niin pääomituksen kuin muun rahoituksen järjestelyissä. Tavoitteemme on saada projekti käyntiin vielä ennen kesää ja jos kaikki etenee hyvin, uusi halli saattaa olla valmis jo 2021 kesällä uuden kauden alkaessa, kertoo Tapio Tulenheimo Kangasalan Jäähalli Oy hallituksen varapuheenjohtaja.

Halliyhtiön pääosakkaita ovat Kangasalan kaupunki, Pälkäneen kunta, Saarioinen Oy, Pajamäki Oy, Kangasalan Kisa, Kangasalan Voitto ja Jors Team.

Kirjoittaja: Sampsa Simpanen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%