Uutiset

Digitukiviikko kannustaa jakamaan ja oppimaan digitaitoja 4.-8.5.2020

today30.4.2020

share close

Digi- ja väestötietovirasto järjestää yhdessä valtakunnallisen digitukiverkoston kanssa Digitukiviikon, joka haastaa jokaisen kansalaisen, organisaation, järjestön ja yhdistyksen auttamaan digitaidoissa korona-arjen eristämiä läheisiään oman kyvyn mukaan. Digitukiviikko on kaikille avoin, kaiken tasoiset digiosaajat mukaan kutsuva virtuaalinen tapahtumaviikko, johon jokainen voi osallistua omalla tavallaan. Digitukiviikkoa vietetään 4.–8.5.2020.

Suomi siirtyi koronarajoitusten myötä digitaaliseen vuorovaikutukseen vauhdilla. Käynnissä on poikkeustila ja muutos, jonka myötä me kaikki joudumme nyt tekemään asiat usealla elämän osa-alueella digitaalisesti: oli kyseessä sitten vapaa-ajan harrastukset, viranomaisasiointi tai videopuheluiden soittaminen.

– Kampanjan aikana tarjoamme neuvoja ja vinkkejä sähköiseen asiointiin ja digitaalisten palveluiden käyttöön. Haastamme jokaisen kansalaisen auttamaan korona-arjen eristämiä läheisiä juuri oman kykynsä mukaan. Haluamme tuoda näkyväksi arkista digituen tarvetta ja jokaisen mahdollisuutta auttaa, sekä nostaa esiin keinoja yhdenvertaisuuden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Auttamalla muita niissä digipalveluissa, joita itse osaa edes vähän, voi tehdä arjesta toiselle hieman helpompaa, kertoo valtakunnallisen digituen projektipäällikkö Minna Piirainen Digi- ja väestötietovirastosta.

Kaikki voivat osallistua Digitukiviikkoon ja auttaa muita omalla tavallaan

Digitukiviikon tavoitteena on nostattaa yhteistä, kansallista talkoohenkeä poikkeustilanteessa ja samalla tarjota mahdollisuus auttaa ja olla mukana edistämässä digitaalista yhdenvertaisuutta. Yrityksille Digitukiviikko on erinomainen keino tuoda esiin yritysvastuutaan ja edistää poikkeustilanteesta selviämistä esimerkiksi omien palveluidensa etäneuvonnalla.

– Digitukiviikolla haluamme rohkaista kansalaisia ja organisaatioita antamaan digitukea eli esimerkiksi tarjoamaan etäneuvontaa, virtuaaliopastusta tai vinkkejä digitaalisten palveluiden käyttöön. Samalla haluamme tuoda digituen tarjontaa esiin ja kannustaa myös vastaanottamaan digitukea eli osallistumaan Digitukiviikon video-opastuksiin Facebook-tapahtumassa tai saamalla tukea läheiseltään, digituen asiantuntija Jani Suonperä Digi- ja väestötietovirastosta kertoo.

Kirjoittaja: Sampsa Simpanen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%