Koronavirus, Uutiset

Kaksi ministeriä ja keskustan Kurvinen saattanut altistua koronalle - koko hallitus siirtyy etätöihin, kyselytunti peruttu

Kaksi ministeriä ja keskustan Kurvinen saattanut altistua koronalle - koko hallitus siirtyy etätöihin, kyselytunti peruttu

Ministerit Aino-Kaisa Pekonen sekä Tuula Haatainen ovat mahdollisesti altistuneet koronavirukselle tiistaina. Ministerit ovat olleet samassa tilassa henkilön kanssa, jolla epäillään koronavirustartuntaa. Henkilö on testattu torstaina ja testin tulos saadaan kahden päivän sisällä.

Valtioneuvosto on pitänyt keskiviikkona neuvotteluita, jotka on tehty pääasiassa etäyhteydellä, mutta sosiaali- ja terveysministeri Pekonen ja työministeri Haatainen ovat olleet neuvotteluiden ulkopuolella yksittäisissä kohtaamisissa muiden ministereiden kanssa. Tilanteen vuoksi pääministeri Sanna Marin on päättänyt, että varotoimena kaikki ministerit siirtyvät etätöihin toistaiseksi ainakin kuluvan viikon loppuun asti. Valtioneuvosto jatkaa työskentelyään normaalisti etäyhteyksien avulla.

Kansan Uutiset uutisoi, että myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen on siirtynyt etätöihin mahdollisen korona-altistumisen johdosta. Kurvinen kertoo twiitissään mahdollisesti altistuneensa torstaina keskustan ministeriryhmän kokouksessa.

Eduskuntaa on informoitu tilanteesta. Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen päätti, että torstaina ei järjestetä suullista kyselytuntia. Täysistunto alkaa normaalisti klo 16 päiväjärjestyksessä olevien asioiden käsittelyllä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>