Päivän haastattelu

Mari Turuselle Eino Salmelaisen säätiön tunnustus

Mari Turuselle Eino Salmelaisen säätiön tunnustus

Mari Turunen valmistautui viettämään 25-vuotistaiteilijajuhliaan, kun koronakriisi puhkesi. Nyt pitkän linjan näyttelijä sai kolmen muun tahon ohella Eino Salmelaisen säätiön myöntämän apurahan.[/caption]

Eino Salmelaisen säätiön vuoden 2020 apurahan saivat Tampereen Teatterin näyttelijä Mari Turunen, äänimestari Ivan Bavard, kirjanpitäjä-palkanlaskija Tarja Virtanen sekä kamarikuoro Tampere Cappella.

Mari Turunen on kuulunut Tampereen Teatterin näyttelijäkuntaan lähes koko 25-vuotisen uransa ajan. Turusen oli tarkoitus pitää taiteilijajuhlat maaliskuun loppupuolella, mutta viikkoa ennen koronavirus sulki teatterit ja juhla siirtyy myöhemmäksi. Turunen tunnetaan ahkerana ja osaavana näyttelijänä, joka tuo työryhmään aina laatua. Turunen on laajentanut tekemistään myös kirjoittamiseen. Häpeä! – Nolo komedia -näytelmän hän kirjoitti yhdessä Kaisa Helan kanssa. Turusen viimeaikaisista töistä mieliinpainuva on myös hänen roolityönsä Stephen Kingin Piinassa.

Ivan Bavard on tehnyt koko teatteriuransa Tampereen Teatterissa. Hänestä on vuosien aikana kasvanut osaava äänimestari. Bavardin työpanos viime vuosien suurmusikaalien äänisuunnitteluissa on ollut korvaamaton.

Tarja Virtanen aloitti Tampereen Teatterin palveluksessa jo vuonna 1974. Hän toimi alkuvuosina lipunmyynnissä, mutta myöhempinä vuosina käytännössä kaikenlaiset hallinnon työt ovat tulleet hänelle tutuiksi. Tarja Virtanen on luotettava, äärimmäisen pidetty ja ahkera työntekijä, jonka pitkästä 46 vuoden teatterituntemuksesta ja ns. ”hiljaisesta tiedosta” on ollut Tampereen Teatterille monessa tilanteessa korvaamattoman suurta hyötyä.

Kamarikuoro Tampere Cappella tunnetaan mm. Tampereen Teatterin Notre Damen kellonsoittaja -musikaalista. Tampere Cappella täydensi musiikillisella osaamisellaan katedraalin patsaiksi pukeutuneina musikaalin musiikkimaailmaa.

 

Haastattelussa Mari Turunen, haastattelijana Sampsa Simpanen

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>