Uutiset

Mira Potkosen olympiakultajahti saa jatkua

Mira Potkosen olympiakultajahti saa jatkua

Elokuussa 2019 Potkonen juhli uransa toista perättäistä Euroopan mestaruutta kukistamalla loppuottelussa ranskalaisen ammattilaisten maailmanmestari Maiva Hamadouchen kaikin tuomariäänin.
Kuvaaja: Margit Kincses[/caption]

Nyrkkeilijä Mira Potkonen sai odotetun päätöksen maanantaina, kun kansainvälinen olympiakomitea vahvisti suomalaisen osallistumisoikeuden Tokion olympialaisten karsintoihin. Potkosen, 39, uran piti kansainvälisen lajiliiton AIBA:n sääntöjen mukaisesti päättyä vuoden 2020 loppuun ja kaksinkertainen Euroopan mestari oli vahvistanut uransa kirkkaimman tavoitteen siintävän Tokion olympiakullassa kuluvan vuoden elokuussa.

Covid-19 koronapandemian aiheuttama olympialaisten siirto vuodelle 2021 toi Potkosen uralle jälleen lisäjännitystä. Tampereen Voimailuseuraa edustavan Potkosen olympiaunelmia on jo uran aikana koeteltu rankasti kahteen otteeseen ja nyt kevät toi tullessaan uuden jännitysnäytelmän, kun ikärajasäännön vuoksi Potkonen on harjoitellut epätietoisuudessa. Tokion olympianyrkkeilyn järjestelyistä vastaa KOK itse, joten AIBA:n ikärajasääntö ei sellaisenaan ollut voimassa, mutta vahvistusta osallistumisoikeudesta saatiin odottaa yli kaksi kuukautta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>