Uutiset

Ikäkuljettajille oma etäluentosarja uudesta tieliikennelaista

Ikäkuljettajille oma etäluentosarja uudesta tieliikennelaista

Uusi tieliikennelaki tulee voimaan 1.6.2020. Vaikka suurin osa arkisista liikennesäännöistä säilyy ennallaan, muutoksiakin tulee. Liikenneturvan etäluentosarjassa käydään läpi näitä muutoksia erityisesti ikääntyneiden näkökulmasta. Tavoitteena on tukea ikääntyneiden turvallista liikkumista liikenteessä myös jatkossa. Luentosarja käynnistyy tiistaiaamuna 26.5. joensuulaisesta kerrostaloasunnosta.

Liikenneturvan joensuulaisen kouluttajan Matti Immosen on tiistaiaamuna 26.5. tarkoitus pitää luento uudesta tieliikennelaista. Kokeneelle kouluttajalle luento sinänsä ei ole uutta, mutta toteutustapa on. Luento vedetään läpi Teams livessä. Matti puhuu koko Suomelle omassa kodissaan.

”Uuden tieliikennelain voimaantulo ei pysähdy koronakevääseen, joten meidän oli kehitettävä uusia tapoja tavoittaa ihmisiä. Etenkin täällä Pohjois-Karjalassa, jossa välimatkat ovat pitkiä ja ihmisten kotona asumista halutaan tukea, ikääntyneet kulkevat arkisilla asiointimatkoillaan usein omalla autollaan. Tavoitteena etäluennoilla on tukea ikääntyneiden turvallista itsenäistä liikkumista kertomalla sekä lain muutoksista että turvallisista toimintatavoista”, kertoo Liikenneturvan Joensuun aluetoimipisteen yhteyspäällikkö Mari Voutilainen.

Etäluentosarjan toisena kouluttajana toimiva Immonen kokee itsekin olevansa lähellä luentojen kohderyhmää. Ikäkuljettajienkin on hyvä tavata, vaikka sitten ruutujen välityksellä, ja päivittää tiedot liikennesäännöistä 2020-luvulle.

”Uusi tieliikennelaki tuo katukuvaan uusia liikennemerkkejä, muuttaa tiemerkintöjä ja nopeusrajoituksia sekä antaa vapauksia pysäköintiin ja kaistanvalintaan. Jokaisen, mutta eritoten kuljettajien, vastuu omista valinnoista ja kulkuneuvosta kasvaa. Nyt on siis mitä erinomaisin hetki päivittää liikennesääntötuntemusta ja varmistua siitä, että on rattikelpoinen myös jatkossa”, Immonen vinkkaa.

Joensuusta Helsinkiin, Hangosta Utsjoelle

Luennot järjestetään kolmena peräkkäisenä tiistaiaamuna alkaen 26.5. Etäluennot on suunniteltu eritoten 65-vuotta täyttäneiden kuljettajien ja heidän apukuskiensa tarpeita ajatellen. Lain tuomien muutosten lisäksi luennoilla annetaan vinkkejä turvalliseen liikkumiseen.

  • Ti 26.5. klo 9.00-9.30 Yhteistyöllä se sujuu? Ennakoi ja hyödynnä apukuljettajaa.
  • Ti 2.6. klo 9-9.30 Havaitsitko vielä nämä? Totuttuihin havainnointimalleihin vaikuttavat muutokset ja nopeuden sovittaminen.
  • Ti 9.6. klo 9-9.30 Pyörällä päästä? Pyöräilijän kanssa liikenteessä.

Etäluentosarjan vetäjinä toimivat Liikenneturvan Joensuun aluetoimipisteen kouluttaja Matti Immonen sekä keskustoimistolta Helsingistä suunnittelija Mia Koski. Ilmaisille luennoille voi tulla kuulolle mistä päin Suomea tahansa.

”Moni on joutunut tai päässyt hiomaan digitaitojaan kevään aikana. Näidenkin etäluentojen seuraaminen onnistuu mainiosti omalta kotisohvalta, seuraamiseen tarvitsee vain internetyhteyden ja päätelaitteen”, Voutilainen toteaa.

Luentosarjaan pääset tästä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>