Pirkanmaa

PANKKIFUUSIO: Uudistunut Aito Säästöpankki tavoittelee Suomen parhaan pankin manttelia

PANKKIFUUSIO: Uudistunut Aito Säästöpankki tavoittelee Suomen parhaan pankin manttelia

- Tämä on myönteinen yllätys! Näin kuvailevat Aito Säästöpankin hallituksen varapuheenjohtaja Timo Saraketo (vas.), ja toimitusjohtaja Pirkko Ahonen sekä Huittisten Säästöpankin hallituksen puheenjohtaja Pauli Kurunmäki ja toimitusjohtaja Toivo Alarautalahti Huittisten Säästöpankin yhdistymistä Aito Säästöpankki Oy:öön. (Kuva: Matti Pulkkinen)
- Tämä on myönteinen yllätys! Näin kuvailivat viime marraskuussa Aito Säästöpankin silloinen hallituksen varapuheenjohtaja Timo Saraketo (vas.), ja toimitusjohtaja Pirkko Ahonen sekä Huittisten Säästöpankin silloisen hallituksen puheenjohtaja Pauli Kurunmäki ja toimitusjohtaja Toivo Alarautalahti Huittisten Säästöpankin yhdistymistä Aito Säästöpankki Oy:öön. Tänään 1. kesäkuuta vuonna 2020 uudistunut Aito Säästöpankki aloitti toimintansa. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Pirkanmaalainen, kymmenenvuotias Aito Säästöpankki ja satakuntalainen, 142-vuotias Huittisten Säästöpankki ovat yhdistyneet. Uudenlainen Aito Säästöpankki Oy aloittaa toimintansa tänään maanantaina ensimmäinen kesäkuuta. Molemmissa pankeissa toukokuussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut saadaan päätökseen ennen juhannusta. Toimitusjohtaja Pirkko Ahonen korostaa, että Aito Säästöpankki Oy tähyää Suomen parhaaksi pankiksi. Haasteen saavuttaminen edellyttää toimintaympäristön mukaista organisoitumista ja konttoriverkoston oikea-aikaista tarkastelua.

Aito Säästöpankki Oy:n historiassa kääntyy tänään maanantaina 1. kesäkuuta vuonna 2020 uusi sivu.

Toimitusjohtaja Pirkko Ahonen sanoo, että koko kymmenenvuotisen olemassaolonsa ajan Aito Säästöpankki on ollut vahvalla kasvu-uralla.

- Edessämme on nyt uudenlaiset kasvun ja kehityksen vuodet. Toimimme kahden elinvoimaisen maakunnan alueella. Pirkanmaa ja Satakunta tarjoavat hedelmällisen maaperän pankkitoimialalle, Ahonen kuvailee.

Ahonen uskoo, että Aito Säästöpankin edistymistä siivittää säästöpankkileirin 200 viime vuoden aikana omaksumat arvot.

- Maassamme on koko ajan entistä enemmän ihmisiä, jotka ottavat huomioon pankkikumppaniaan valitessaan sen arvot. Meillä on saavutettavaa ja voitettavaa henkisessä markkinaosuudessa, joka konkretisoituu asiakasvirraksi omaan pankkiimme. Odotuksemme ja tavoitteemme ovat korkealla. Sanoin tänä aamuna 130 työntekijällemme, ettei heidän pidä odottaa ihmeitä, vaan heidän on tehtävä ihmeitä, Ahonen kertoo.

Aito Säästöpankin ja Huittisten Säästöpankin yhdistymistä on varjostanut koronapandemia. Ahonen teroittaa poikkeusajan opettaneen sen, miten nopeasti toimintaympäristö voi muuttua. Hän kiittää asiakkaita siitä, miten hyvin he omaksuivat uudenlaisia asioimistapoja.

- Tämä ei ole vain digiloikka. Kyseessä on paljon monisäikeisempi ja vaikuttavampi asia kuin hyppy uudenlaiseen verkkoaikaan, Ahonen vertailee.

Ahonen tervehtii suurella innolla yhteiskuntamme talouden avautumista. Ihmiset alkavat saada palvelujaan. Elinkeinoelämän rattaat lähtevät liikkeelle.

- Nyt katseemme on luonnollisesti mahdollisessa toisessa epidemia-aallossa. Toivomme, ettei sellaista tulisi siinä muodossa, että yhteiskuntamme joutuisi toistamiseen pysähtymään. Toinen yhteiskunnan sulkeminen olisi vaikutuksiltaan tämänkertaista murskaavampi ja sen jäljiltä nouseminen olisi erittäin vaikea ponnistus, Ahonen miettii.

Uusi hallitus aloitti

Aito Säästöpankin uusi hallitus aloitti työnsä tänään maanantaina.

Hallitus on seitsemänpaikkainen. Siihen kuuluvat Timo Saraketo, Hannu Ala-Kapee, Johanna Raiskio, Antero Rytkölä, Pauli Kurunmäki, Harri Lumme ja Päivi Vahtera.

Hallituksen puheenjohtajana on Pauli Kurunmäki. Hallitus valitsee varapuheenjohtajan keskuudestaan.

Johtoryhmä uusiksi

Aito Säästöpankin johtoryhmän muodostavat toimitusjohtaja Pirkko Ahonen, talousjohtaja (toimitusjohtajan vara) Toivo Alarautalahti, yritys-, maa- ja metsätalousasiakasliiketoiminnan johtaja Harri Vaarasalo sekä henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Heini Piitulainen.

Huittisten Säästöpankin toimitusjohtaja Toivo Alarautalahdesta tuli siis talousjohtaja.

Toimintaa 15 kunnan alueella

Aito Säästöpanki on fyysisesti läsnä 15 paikkakunnalla Pirkanmaalla ja Satakunnassa.

Pankin toimipaikkaverkostossa on 21 konttoria.

Pankilla on 130 työntekijää.

Toimitusjohtaja Pirkko Ahonen lupailee, että uudesta organisaatiosta kerrotaan ennen juhannusta.

Pankilla on nyt noin 72 000 asiakasta.

Aito Säästöpankki on nyt tunnuslukujen valossa säästöpankkiryhmän toiseksi suurin säästöpankki. Se on nyt miljardipankki.

MATTI PULKKINEN

Lue lisää aiheesta:

  • Ilpo Lanne

    Pankin pitää olla sellainen, kun astuu sisälle on kuin tulisisi kotiin. Sieltä saa vaihdettua kolikoita. Saa neuvoja ja vinkkejä. Säilyttää tallelokerossa papereitaan. Ja kupponen kahvia silloin tällöin- ei välttämättä.

    Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>