Yleinen

Vehoniemi palkittiin Vuoden ajoneuvomuseona

Vehoniemi palkittiin Vuoden ajoneuvomuseona

Vuoden 2020 ajoneuvomuseon palkinnon Pauliina ja Leila Suutariselle luovutti Automuseoiden neuvottelukunnan puolesta Martti Piltz.[/caption]

Automuseoiden neuvottelukunta ry valitsi yksimielisesti Vuoden 2020 ajoneuvomuseon palkinnon saajaksi Vehoniemen Automuseon. Palkinnon perusteluina ovat Olavi ja Lilja Sallisen perheen pitkäaikainen, nykyään jo kolmannessa sukupolvessa jatkuva työ ajoneuvokulttuurin parissa sekä sopiva annos luovaa hulluutta ja liiketaloudellista osaamista. Tästä käy hyvänä esimerkkinä hyvin suunniteltu ja toteutettu joukkorahoituskampanja, joka mahdollisti viime kesänä avatun museon laajennuksen.

Vehoniemen Automuseo on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista automuseoista ja se sijaitsee kauniilla Vehoniemenharjulla Kangasalla. Viime vuonna museossa vieraili yli 260 000 museovierasta. Tulevan kesän odotukset ovat positiivisia koronarajoituksista huolimatta, sillä Vehoniemen Automuseo vastaa monilta osin ajankohtaiseen matkailukysyntään: se on lähellä, erinomainen päivämatkakohde ja keskellä upeita harjumaisemia.

Olavi ja Lilja Sallinen perustivat museon 1983. Matkan varrella perheen tytär Leila Suutarinen otti enemmän vastuuta museon toiminnasta ja nykyisin myös Leilan tytär Pauliina on samassa roolissa.

Museonjohtaja Leila Suutarinen haastattelussa:

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>