Uutiset

Saskylle lähes 1,4 miljoonaa euroa lisärahoitusta

Saskylle lähes 1,4 miljoonaa euroa lisärahoitusta

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnistää ammatilliselle koulutukselle kolmivuotisen laadun ja tasa-arvon kehittämisohjelman Oikeus osata. Yhtenä keskeisenä toimenpiteenä tätä ohjelmaa on opetuksen ja ohjauksen resurssien lisääminen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ammatillisen koulutuksen järjestäjille yhteensä 80 miljoona euroa lisärahoitusta opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin. SASKY koulutuskuntayhtymälle on summasta myönnetty lähes 1,4 miljoonaa euroa.

Rahoitusta myönnettiin lisäsuoritepäätöksellä yhteensä 109 koulutuksen järjestäjälle ympäri Suomen. Rahoitus on tarkoitettu käytettäväksi uusien opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä nykyisten tuntiopettajien opetustuntimäärän lisäämiseen. Lisäksi rahoitusta voidaan käyttää opetuksen tukihenkilöstön palkkaamiseen, jolloin opettajien työpanosta on mahdollista kohdentaa enemmän opetukseen.

Lisärahoituksen tavoitteena on turvata jokaiselle opiskelijalle hänen tarvitsemansa opetus, ohjaus ja tuki. Erityishuomio on niissä opiskelijoissa, jotka tarvitsevat lisätukea opintoihinsa.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>