Uutiset

Tunnelilouhinnan paineaallot tuntuvat Vihilahden ympäristössä

today16.6.2020

share close

Ilma-aallon paineelle altistuva alue (keltainen rajaus). Tunneleiden suuaukot on merkitty punaisella.[/caption]

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamon louhinnan paineaallot tuntuvat voimakkaimmin Tampereen Hatanpäällä, kun louhintaurakka Vihilahdessa etenee varsinaiseen tunnelilouhintaan. Lähimmissä taloissa vaikutukset ovat voimakkaimmat, mutta räjäytystyön äänet ja paineaallot purkautuvat ja leviävät suuaukolta ympäristöön sääolosuhteista riippuen välillä kauemmaksikin.

Sulkavuoren keskuspuhdistamon toisessa louhintaurakassa louhitaan varsinaiset puhdistamotilat kallion sisälle Sulkavuoreen ja tulo- ja purkuviemäritunnelit Vihilahden ja Sulkavuoren välille. Viemäritunnelit louhitaan Vihilahdesta käsin Hatanpään koulun, Rautaharkon asuinalueen, ratapihan ja moottoritien alitse Sulkavuoreen.

Vihilahden tunneleissa tehdään useita räjäytyksiä päivässä. Ympäristöviranomainen on vahvistanut räjäytystöille aikarajat, jolloin töitä tehdään. Räjäytystyöt ovat tarkkaan säädeltyä, korkeaa ammattitaitoa edellyttävää työtä. Jokainen räjäytys analysoidaan ja sen perusteella panostusta, porausta ja räjäytyksen pituutta säädetään tarvittaessa.

Varsinaiset räjäytystyöt alkavat kesäkuussa ja päättyvät arviolta kesäkuun 2021 loppuun mennessä. Sen jälkeen Vihilahdessa jatkuvat muut työt aina vuoteen 2024 asti.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%