Uutiset

Tunnelilouhinnan paineaallot tuntuvat Vihilahden ympäristössä

Tunnelilouhinnan paineaallot tuntuvat Vihilahden ympäristössä

Ilma-aallon paineelle altistuva alue (keltainen rajaus). Tunneleiden suuaukot on merkitty punaisella.[/caption]

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamon louhinnan paineaallot tuntuvat voimakkaimmin Tampereen Hatanpäällä, kun louhintaurakka Vihilahdessa etenee varsinaiseen tunnelilouhintaan. Lähimmissä taloissa vaikutukset ovat voimakkaimmat, mutta räjäytystyön äänet ja paineaallot purkautuvat ja leviävät suuaukolta ympäristöön sääolosuhteista riippuen välillä kauemmaksikin.

Sulkavuoren keskuspuhdistamon toisessa louhintaurakassa louhitaan varsinaiset puhdistamotilat kallion sisälle Sulkavuoreen ja tulo- ja purkuviemäritunnelit Vihilahden ja Sulkavuoren välille. Viemäritunnelit louhitaan Vihilahdesta käsin Hatanpään koulun, Rautaharkon asuinalueen, ratapihan ja moottoritien alitse Sulkavuoreen.

Vihilahden tunneleissa tehdään useita räjäytyksiä päivässä. Ympäristöviranomainen on vahvistanut räjäytystöille aikarajat, jolloin töitä tehdään. Räjäytystyöt ovat tarkkaan säädeltyä, korkeaa ammattitaitoa edellyttävää työtä. Jokainen räjäytys analysoidaan ja sen perusteella panostusta, porausta ja räjäytyksen pituutta säädetään tarvittaessa.

Varsinaiset räjäytystyöt alkavat kesäkuussa ja päättyvät arviolta kesäkuun 2021 loppuun mennessä. Sen jälkeen Vihilahdessa jatkuvat muut työt aina vuoteen 2024 asti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>