Päivän haastattelu

Juhannuksen turvallisuusvinkit

Juhannuksen turvallisuusvinkit

Ennusteiden mukaan sää suosii juhannuksen juhlijoita. Todennäköistä on, että Pirkanmaalla on juhannuksena voimassa metsäpalovaroitus, jolloin avotulen teko on kielletty. Pelastuslain mukaan pelastuslaitos ei voi myöntää poikkeuslupaa juhannuskokolle. Avotulella pelastuslaissa tarkoitetaan mm. nuotiota, risujen- ja puutarhajätteen polttoa, juhannuskokkoa sekä kertakäyttögrilliä, josta tuli voi levitä maapohjan tai kipinöinnin kautta.

Turvalliseen juhannuksen viettoon kuuluu myös vastuullisuus vesillä. Sääolosuhteet on huomioitava ennen vesille lähtöä ja pelastusliivit tulee aina laittaa veneillessä ylle. Alkoholi liittyy usein hukkumiskuolemiin, joten vesillä on syytä pysytellä vesilinjalla. Pieniä lapsia on vahdittava aina huolellisesti veden äärellä.

Turvallisen keskikesän juhlan vietossa kannattaa myös olla grillin ja terassitakkojen kanssa tarkkana. Lisäksi kannattaa varautua ennakolta onnettomuuksiin ja ladata 112 Suomi -mobiilisovellus puhelimeen.

Näistä ja muista juhannuksen turvallisuusvinkeistä kertoo Pirkanmaan Pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Teemu-Taavetti Toivonen:

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>