Päivän haastattelu

Juhannuksen turvallisuusvinkit

today17.6.2020

share close

Ennusteiden mukaan sää suosii juhannuksen juhlijoita. Todennäköistä on, että Pirkanmaalla on juhannuksena voimassa metsäpalovaroitus, jolloin avotulen teko on kielletty. Pelastuslain mukaan pelastuslaitos ei voi myöntää poikkeuslupaa juhannuskokolle. Avotulella pelastuslaissa tarkoitetaan mm. nuotiota, risujen- ja puutarhajätteen polttoa, juhannuskokkoa sekä kertakäyttögrilliä, josta tuli voi levitä maapohjan tai kipinöinnin kautta.

Turvalliseen juhannuksen viettoon kuuluu myös vastuullisuus vesillä. Sääolosuhteet on huomioitava ennen vesille lähtöä ja pelastusliivit tulee aina laittaa veneillessä ylle. Alkoholi liittyy usein hukkumiskuolemiin, joten vesillä on syytä pysytellä vesilinjalla. Pieniä lapsia on vahdittava aina huolellisesti veden äärellä.

Turvallisen keskikesän juhlan vietossa kannattaa myös olla grillin ja terassitakkojen kanssa tarkkana. Lisäksi kannattaa varautua ennakolta onnettomuuksiin ja ladata 112 Suomi -mobiilisovellus puhelimeen.

Näistä ja muista juhannuksen turvallisuusvinkeistä kertoo Pirkanmaan Pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Teemu-Taavetti Toivonen:

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%