Uutiset

Kangasalan väkiluku ylitti 32 000 asukkaan rajan

Kangasalan väkiluku ylitti 32 000 asukkaan rajan

Kangasalan kaupungin väkiluku nousi toukokuussa uudelle tuhatluvulle, kun se ylitti 32 000 asukkaan rajan. Ennakkotiedon (Facta-kuntarekisteri) mukaan Kangasalan väkiluku 27.5.2020 oli 32 022 asukasta.

 

Kangasalan väkiluku on kasvanut melko tasaisesti jo usean vuosikymmenen ajan.  Tilastokeskuksen tietojen mukaan väkiluvun lisäys vuosina 2000-2019 on vuositasolla liikkunut noin 0,5 - 2 prosentin tuntumassa muutamia hyppäyksiä, kuten kuntaliitokset Sahalahden ja Kuhmalahden kanssa, lukuun ottamatta.  20 000 asukkaan rajapyykki ylittyi vuonna 1985 ja 30 000 asukasta Kangasalla tilastoitiin vuonna 2012.

 

Tilastokeskuksen vuoden 2019 väestöennusteen mukaan Pirkanmaan väkiluku lisääntyy maassa toiseksi eniten heti pääkaupunkialueen jälkeen.  Kangasala kasvaa osana Tampereen kaupunkiseutua ja on sen kehyskunnista yksi eniten väkilukuaan viime vuosina lisännyt kunta.

- Kangasalan kasvu on ollut koko 2000-luvun nopeaa. Esimerkiksi vuonna 2016 kasvumme oli Suomen kolmanneksi nopeinta, edellä olivat vain Sipoo ja Vantaa. Kangasalan kasvu ja kehitys perustuukin hyvään sijaintiin kasvavalla kaupunkiseudulla. Etujamme ovat mm. lyhyet välimatkat, kehittyvä joukkoliikenne, monipuolinen ja monimuotoinen asuntotarjonta sekä hyvät harrastusmahdollisuudet ja palvelut. Kun tähän vielä yhdistää kauniin luonnon, vesistöt ja maaseutumme, on meillä tarjolla jokaiselle jotakin, sanoo Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen.

Kangasalan väestöstä asuu nykyisin n. puolet (n. 16 000 as.) Vatialassa, Suoramalla ja keskustassa. Lähivuosien kehittämiskohteita ovat mm. Tarpilan alue, jonne on rakenteilla tai suunnitteilla n. 450 asuntoa, Pikkola, jonne rakennetaan noin 250 asuntoa ja Suorama, jonka vilkas täydentäminen jatkuu tällä vuosikymmenellä vielä n. 200 asunnolla. Täydentäminen jatkuu edelleen ensi vuosikymmenellä Pikonkankaalla, jonne rakennetaan n. 500 asuntoa ja työpaikkoja. Keskustassa on vireillä useita kerros- ja rivitalohankkeita, ja sinne suunnitellaan myös kymmenien kaupunkipientalojen tontteja. Lisäksi Tampereen rajalle Lahdentien varteen on rakentumassa Lamminrahkan uusi kaupunginosa, jonne tulee koti noin 8 000 asukkaalle sekä noin 1 000 työpaikkaa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>