Uutiset

Pirkanmaalla konkurssien määrä kasvoi tammi–toukokuussa 2020 edellisvuodesta 25,3 prosenttia

Pirkanmaalla konkurssien määrä kasvoi tammi–toukokuussa 2020 edellisvuodesta 25,3 prosenttia

Pirkanmaalla tammi-toukokuussa 2020 pantiin vireille 114 konkurssia, mikä on 23 konkurssia (25,3 prosenttia) enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Tiedot ilmenevät tilastokeskuksen tiedoista.  Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 415, mikä on määrältään sama kuin edellisvuonna.

Koko maassa tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–toukokuussa 2020 pantiin vireille 1 188 konkurssia, mikä on 62 konkurssia (5,5 prosenttia) enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 5 659, mikä on 430 henkilöä (8,2 prosenttia) enemmän kuin edellisvuonna.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi teollisuuden ja kaivostoiminnan, rakentamisen, majoitus ja ravitsemistoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit kasvoivat muiden palveluiden päätoimialalla.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan "konkurssiin menemistä" ilmaisun varsinaisessa merkityksessä. Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>