Uutiset

Tampereella lisätään roskiksia ja siivousta

Tampereella lisätään roskiksia ja siivousta

Tampereen kaupunki lisää roska-astioiden määrää juhannukseksi ja koko kesäksi. Myös keskustan puistojen ja aukioiden siivousta tehostetaan juhannuksena ja koko kesän ajan. Maanantaina 15.6. aloittaneet nuoret ”vastuullisuusagentit” keräävät roskia ja opastavat kesänviettäjiä toimimaan siististi.

Eri puolille keskustaa asennetaan tällä viikolla lisää 7 kpl isoja Luowian 2500 litran jäteastioita. Jäteastioita lisätään myös Pyynikin kesäteatterin pysäköintialueen ja campingalueen reunamille. Juhannusviikonloppuna pesu- ja harja-auto kiertelee keskustan alueita laajemmin. Laajennettua koneellista viikonloppusiivousta on tarkoitus jatkaa kesäkauden loppuun.

Tori- ja katualueista koneelliseen viikonloppusiivoukseen on nyt lisätty Laukontori sekä Pyynikin uimarannan ja kesäteatterin pysäköintialueet. Jo aiemmin on puhdistettu Rautatieaseman edustaa, linja-autoasemaa, Hämeensiltaa, Keskustoria ja Pakkahuoneenaukiota.

Juhannusviikonloppuna otetaan lisää alueita myös käsisiivouksen piiriin. Puhdistustyöntekijät liikkuvat juhannuksena esimerkiksi Ratinassa, Nalkalanrannassa, Hatanpään arboretumissa, Eteläpuistossa, Sampolan edustalla, Liisanpuistossa ja Posteljooninpuistossa. Näidenkin alueiden puhdistusta jatketaan tarvittaessa kesäviikonloppuina.

Keskustan alueen viheralueita, torialueita ja aukioita on puhdistettu kesäviikonloppuisin jo pitkään. Viikonloppuisin viheralueista ollaan puhdistettu Koskipuistoa, Kirjastonpuistoa, Näsinpuistoa ja Pyynikin kirkkopuistoa ja Pyynikkiä uimarannan ja kesäteatterin ympäristöä, Hämeenpuistoa, Sorsapuistoa ja Emil Aaltosen puistoa. Puhdistuksen yhteydessä tyhjennetään puistojen roska-astiat.

Muista sulkea roska-astian kansi
Rakennuttajahortonomi Teemu Kylmäkoski Tampereen Infrasta muistuttaa vielä huolellisuudesta kannellisten roska-astioiden käytössä. –Toivomme, ettei roska-astioiden kansia suotta avattaisi eikä jätettäisi niitä auki. Tänä kesänä liikkeellä on ollut entistä enemmän pullojen ja tölkkien kerääjiä. Jos roskiksen avaa, se oli olisi muistettava myös sulkea. Muuten tuuli ja linnut pääsevät helposti levittämään avoimesta astiasta osan roskista.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>