Uutiset

Tampereen Sähkölaitos ja Kangasalan Lämpö yhteistyöhön

Tampereen Sähkölaitos ja Kangasalan Lämpö yhteistyöhön

Tampereen Sähkölaitos ja Kangasalan Lämpö ovat tehneet sopimuksen yhteistyöstä. Sähkölaitos toimittaa tukkulämmön Vatialaan Kangasalan Lämpö Oy:n kaukolämpöverkkoon. Yhteistyötä on valmisteltu vuosien 2018-2020 aikana Ojala-Lamminrahka kaupunginosien suunnittelun yhteydessä.

Sähkölaitos rakentaa kaukolämpöputken Aitolahdentieltä aina Vatialaan asti Ojala-Lamminrahkan ja Lemetyn alueen katujen rakentamisen yhteydessä, vuosina 2020-2023.

Sähkölaitoksen ja Kangasalan Lämmön yhteistyö mahdollistaa ympäristöystävällisen lämmitysratkaisun Kangasalan Lämmön asiakkaille. Kangasalan Lämmön verkkoon toimitettu kaukolämpö tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä. Uuden runkoverkon ansiosta myös iso osa Lamminrahkan alueesta lämpiää energiatehokkaasti ja ympäristöystävällisesti Tampereen kaukolämmöllä. Runkolinja rakennetaan Mossin puistokadun lisäksi Taitajankadun yritysalueelle. Muun muassa Lamminrahkan koulukeskus ja Ojalan pienten lasten yksikkö lämpiävät kokonaisuudessaan uusiutuvalla kaukolämmöllä. Verkkoa laajennetaan kortteleiden rakentumisen tahdissa myös muualle Lamminrahkaan.

Uusiutuvan tukkulämmön hankinta Vatialaan ja Lentolaan Lamminrahkan kautta on osa Kangasalan Lämmön strategiaa kohti hiilineutraalia kaukolämpöä. Yhdessä Ranta-Koiviston biolämpölaitoksen kanssa uusiutuvan kaukolämmön osuus Kangasalla nousee yli 90 % vuonna 2023.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>