Uutiset

Sinilevähavainnot vähentyneet viime viikosta

Sinilevähavainnot vähentyneet viime viikosta

Sinilevähavainnot ovat vähentyneet viime viikosta. Pirkanmaalla runsaasti levää havaittiin Kangasalan Kirkkojärvellä. Hieman levää havaittiin Sastamalan Houhajärvellä, Valkeakosken Vanajavedellä sekä Virtain Vähä Valkeajärvellä. Asiantuntijoiden ylläpitämien havaintopaikkojen lisäksi sinilevästä kirjattiin yleisöhavaintoja mm. Pyhäjärveltä, Vanajavedeltä sekä Kirkkojärven Mahnalanselältä.

Levän määrään ovat vaikuttaneet vesien lämpötilat, jotka ovat pudonneet viime päivinä navakan tuulen ja vesisateiden myötä. Poikkeuksellisen helteisen ja sateettoman kesäkuun jäljiltä Pirkanmaan suurten järvien lämpötilat ovat silti edelleen 2-3 °C pitkän ajan keskiarvoa lämpimämpiä.

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>