Uutiset

Sinilevähavainnot edelleen vähentyneet

Sinilevähavainnot edelleen vähentyneet

Kuluneella viikolla sinilevää havaittiin Pirkanmaalla vain kahdella havaintopaikalla. Runsaasti levää havaittiin Kangasalan Kirkkojärvellä ja hieman levää Sastamalan Houhajärvellä. Lisäksi Järviwikiin on kirjattu yksi yleisöhavainto, hieman levää Valkeakoskella Vanajaveden Kuhanselällä.

Järviwikin Leväbarometrin mukaan sinilevää on tavanomaista vähemmän. Viilentynyt sää ja navakat tuulet vähentävät sinilevien esiintymistä sekä vaikeuttavat esiintymien havaitsemista, kun levälauttoja ei pääse syntymään.

Valtakunnallisessa leväseurannassa on mukana 43 havaintopaikkaa eri puolilla Pirkanmaata. Virallisten havaintopaikkojen lisäksi kansalaiset voivat ilmoittaa sinilevähavainnoista Järviwikiin Havaintolähetillä. Menneiden kesien sinilevätilannetta voi selata Järviwikin Leväarkistossa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>