Uutiset

Sinilevähavainnot edelleen vähentyneet

today9.7.2020

share close

Kuluneella viikolla sinilevää havaittiin Pirkanmaalla vain kahdella havaintopaikalla. Runsaasti levää havaittiin Kangasalan Kirkkojärvellä ja hieman levää Sastamalan Houhajärvellä. Lisäksi Järviwikiin on kirjattu yksi yleisöhavainto, hieman levää Valkeakoskella Vanajaveden Kuhanselällä.

Järviwikin Leväbarometrin mukaan sinilevää on tavanomaista vähemmän. Viilentynyt sää ja navakat tuulet vähentävät sinilevien esiintymistä sekä vaikeuttavat esiintymien havaitsemista, kun levälauttoja ei pääse syntymään.

Valtakunnallisessa leväseurannassa on mukana 43 havaintopaikkaa eri puolilla Pirkanmaata. Virallisten havaintopaikkojen lisäksi kansalaiset voivat ilmoittaa sinilevähavainnoista Järviwikiin Havaintolähetillä. Menneiden kesien sinilevätilannetta voi selata Järviwikin Leväarkistossa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%