Päivän haastattelu, Uutiset

Pirkanmaan luontokohteiden kunnostamiseen lisärahoitusta -Seitsemisen kansallispuistoon suurin potti

Pirkanmaan luontokohteiden kunnostamiseen lisärahoitusta -Seitsemisen kansallispuistoon suurin potti

Valtion lisätalousarvioista on myönnetty Metsähallituksen Luontopalveluille Pirkanmaan luontokohteiden kunnostamiseen yhteensä 435 000 euroa. Rahoituksella kunnostetaan teitä ja pysäköintialueita Seitsemisen kansallispuistossa, Riuttaskorvessa ja Pukalassa. Lisäksi Seitsemisen luontokeskuksen energiaratkaisujen parantamiseen ja Rapolan linnavuoren linnoituksen raivaukseen myönnettiin rahoitusta.

-Lisärahoitukselle on suuri tarve, sillä Seitsemisen teiden kunto ja pysäköintialueiden ruuhkat ovat puhuttaneet retkeilijöitä. Seitsemisen tiet ovat olleet huonossa kunnossa jo pitkään ja kelirikkoaikaan on teitä jouduttu jopa sulkemaan. Myös pysäköintipaikat ovat sesonkiaikoina olleet ruuhkautuneita. Ruuhkaisuus on lisääntynyt korona-aikana, jolloin puiston kävijämäärät ovat olleet normaalia suurempia, kertoo puistonjohtaja Tuula Peltonen Metsähallituksesta.

Peltosen mukaan pysäköintipaikkoja ei välttämättä voida laajentaa kovinkaan suuresti koska kyse on suojelualueesta. Mutta esim. Luontokeskuksen parkkipaikalla voidaan tilannetta parantaa erinäisillä ohjausjärjestelyillä. Suunnittelu kunnostuskohteista on tarkoitus saada käyntiin jo nyt kesäkaudella. Konkreettiset kunnostustoimet alkavat todennäköisesti ensi vuoden puolella, joista sitten myöhemmin tiedotetaan lisää.

Puistonjohtaja Tuula Peltonen Metsähallituksesta kertoo asiasta lisää:

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>