Päivän haastattelu

Pirkanmaan luontokohteiden kunnostamiseen lisärahoitusta -Seitsemisen kansallispuistoon suurin potti

today23.7.2020

share close

Valtion lisätalousarvioista on myönnetty Metsähallituksen Luontopalveluille Pirkanmaan luontokohteiden kunnostamiseen yhteensä 435 000 euroa. Rahoituksella kunnostetaan teitä ja pysäköintialueita Seitsemisen kansallispuistossa, Riuttaskorvessa ja Pukalassa. Lisäksi Seitsemisen luontokeskuksen energiaratkaisujen parantamiseen ja Rapolan linnavuoren linnoituksen raivaukseen myönnettiin rahoitusta.

-Lisärahoitukselle on suuri tarve, sillä Seitsemisen teiden kunto ja pysäköintialueiden ruuhkat ovat puhuttaneet retkeilijöitä. Seitsemisen tiet ovat olleet huonossa kunnossa jo pitkään ja kelirikkoaikaan on teitä jouduttu jopa sulkemaan. Myös pysäköintipaikat ovat sesonkiaikoina olleet ruuhkautuneita. Ruuhkaisuus on lisääntynyt korona-aikana, jolloin puiston kävijämäärät ovat olleet normaalia suurempia, kertoo puistonjohtaja Tuula Peltonen Metsähallituksesta.

Peltosen mukaan pysäköintipaikkoja ei välttämättä voida laajentaa kovinkaan suuresti koska kyse on suojelualueesta. Mutta esim. Luontokeskuksen parkkipaikalla voidaan tilannetta parantaa erinäisillä ohjausjärjestelyillä. Suunnittelu kunnostuskohteista on tarkoitus saada käyntiin jo nyt kesäkaudella. Konkreettiset kunnostustoimet alkavat todennäköisesti ensi vuoden puolella, joista sitten myöhemmin tiedotetaan lisää.

Puistonjohtaja Tuula Peltonen Metsähallituksesta kertoo asiasta lisää:

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%