Päivän haastattelu

Kalevankankaan hautausmaa täyttää 140 vuotta

today24.7.2020

share close

Kuva: Tampereen ev. lut. seurakunnat[/caption]

Tampereella sijaitseva Kalevankankaan hautausmaa täyttää lauantaina 140 vuotta. Nopeasti kasvava Tampereen kaupunki tarvitsi lisää hautapaikkoja 1860-luvun katovuosien vuoksi. Maanmittari Fleege ehdotti vuonna 1878 uuden hautausmaan paikaksi kaupungin ja Järvensivun rajamailla sijaitsevaa paikkaa. Tämä 6 hehtaaria alue nähtiin sopivimpana vaihtoehtona maan laadun, korkeussuhteiden, sijaintinsa ja laajennusmahdollisuuksiensa vuoksi . Rovasti Grönberg vihki Kalevankankaan hautausmaan 25.7.1880 . Nykyään hautausmaan pinta-ala on 17 hehtaaria.

Tamperelaiset hautausmaat Kalevankangas mukaanlukien kätkevät sisälleen monenlaisia mielenkiintoisia tarinoita. Kalevankankaalla hautausmaaopastuksia on luvassa elokuun loppuun saakka joka torstai 2.7.–20.8. kello 18–20. Lisäksi sunnuntaina 26.7. kello 14–16 sekä torstaina 27.8. kynttiläkierros kello 20–22.  Kalevankankaan kierros on jaettu kahteen osaan. Itäinenkierros pitää sisältää suuret onnettomuudet jotka ovat kohdanneet kaupunkia sekä mm. sodissa kaatuneiden muistomerkit ja sotiin liittyvät tarinat. Läntinenkierros on puolestaan kulttuurihistoriallinen. Siinä käydään läpi Tampereella vaikuttaneiden merkkihenkilöiden hautoja sekä elämänkohtaloita. Noin kaksituntisille hautausmaaopastuksille on vapaa pääsy.

Opas Lisbeth Nyström Tampereen matkailuoppaat ry:stä kertoo tarkemmin Kalevankankaan hautausmaan historiasta sekä monia mielenkiintoisia tarinoita:

 

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%