Uutiset

Lähes 2 miljoonaa asiakasta saa veronpalautusta elokuussa – palautuksen määrä voi kuitenkin pienentyä

today27.7.2020

share close

Veronpalautuksille ei ole enää yhtä yhteistä maksupäivää. Veronpalautuksen maksupäivä riippuu siitä, milloin oma verotus päättyy. Verotus päättyy eri asiakkailla eri aikaan. Veronpalautuspäivä on verotuksen päättymistä seuraavan toisen kuukauden alussa.

—  Jos verotus on päättynyt kesäkuussa, veronpalautus maksetaan 4.8. Oman verotuksen päättymispäivän ja veronpalautuksen maksupäivän voi tarkistaa verotuspäätöksestä ja OmaVerosta, kertoo ylitarkastaja Tarja Tapio Verohallinnosta.

Syyskuussa veronpalautuksia saa arviolta 0,7 miljoonaa asiakasta ja silloin palautuksia maksetaan yhteensä 500 miljoonaa euroa. Veronpalautuksia saavista asiakkaista loput saavat veronpalautuksensa joulukuun alkuun mennessä.

Veronpalautusta ei välttämättä tule niin paljon kuin verotuspäätöksellä ilmoitettiin

Veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat muuttua, jos:

  • asiakas tai hänen puolisonsa täydensi tai korjasi omaa esitäytettyä veroilmoitustaa
  • Verohallinto on saanut verotukseen vaikuttavia tietoja esimerkiksi työnantajalta
  • veronpalautusta on käytetty verojesi tai ulosotossa olevien saatavien maksuksi

—  Kaikkien henkilöasiakkaiden tuloverotus päättyy viimeistään lokakuun loppuun mennessä, jonka jälkeen asiakkaan verotukseen tai veronpalautuksen maksuajankohtaan sekä määrään ei tule enää muutoksia, Tapio toteaa.

Jos asiakkaalla on verotuksen päättymispäivänä maksamatonta veroa, veronpalautusta käytetään tämän erääntyneen veron maksamiseen. Lisäksi veronpalautusta käytetään erääntyvien verojen maksamiseen niiden eräpäivinä verotuksen päättymispäivästä alkaen seuraavan kuun 4. päivään asti.

— Esimerkiksi asiakkailla, joilla verotus on päättynyt kesäkuussa ja on perintöveroa maksettavanaan, on veronpalautusta käytetty perintöveron maksuksi sen eräpäivänä 1.7. Tällöin mahdollinen oma maksu on mennyt seuraavalle perintöveron erälle tai se palautetaan takaisin asiakkaalle, jos tulevia eriä ei ole, sanoo Tapio.

Veronpalauksen käytöstä ilmoitetaan OmaVerossa sekä seuraavan kuun alussa lähetettävässä yhteenvetokirjeessä.

40 000 veronpalautusta saavan asiakkaan tilinumero puuttuu – ilmoita tilinumerosi tänään

Jos Verohallinnon asiakastiedoissa ei ole veronpalautusta saavan tilinumeroa, palautusta ei voida maksaa tilille. Asiakkaiden täytyy ilmoittaa tilinumeronsa Verohallinnolle itse.

—  Vielä tänään eli 27.7. ehtii ilmoittaa tilinumeronsa elokuun veronpalautusta varten.  Tilinumero kannattaa ilmoittaa OmaVeron kautta, mikä on helppoa ja turvallista. Kannattaa myös muistaa, että jos on esimerkiksi vaihtanut pankkia, pitää uusi pankkitilitieto ilmoittaa Verohallinnolle, Tapio sanoo.

Jos Verohallinnon tiedoista ei löydy tilinumeroa, maksetaan mahdollinen veronpalautus asiakkaalle maksuosoituksena eli rahalähetyksenä OP:n välityksellä. Osuuspankit perivät maksuosoituksen lunastamisesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

Suurimmalla osalla mätkyjen eräpäivä on elokuun alussa

Suurimmalla osalla henkilöasiakkaista, joilla on jäännösveroa eli mätkyjä maksettavanaan, on ensimmäisen erän eräpäivä jo 3.8. Tällöin noin 330 000 asiakasta maksaa jäännösveroa yhteensä noin 105 miljoonaa euroa. Verot kannattaa maksaa viimeistään eräpäivänä, koska maksamattomalle verolle kertyy viivästyskorkoa heti eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen. Maksamiseen tarvittavat tiedot näkyvät verotuspäätöksestä ja OmaVerosta.

Tarja Tapio kehottaa myös malttiin.

— Jos olet saanut uuden verotuspäätöksen, tarkista viimeisimmässä päätöksessä ilmoitettu jäännösveron määrä ja eräpäivä, ja maksa viimeisimmän päätöksen tietojen mukaisesti sen jälkeen, kun verotuksesi on päättynyt. OmaVerosta näet aina ajantasaisimmat tiedot ja voit tarkistaa esimerkiksi maksettavien verojen määrän ja eräpäivän, sekä myös maksaa verot kätevästi OmaVeron kautta.

Kirjoittaja: Sampsa Simpanen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%