Päivän haastattelu

Näsijärven uudet lähimatkailupalvelut vievät idyllisiin järvi- ja maalaismaisemiin

today29.7.2020

share close

Kuva: Laura Vanzo[/caption]

Maaseutumatkailun ja pyöräilyn vauhdittamiseen on tuotu Näsijärvelle tänä kesänä uusia laivareissun ja pyöräretken yhdistäviä lähimatkailupalveluita. Reitillä on jo useamman vuoden ajan voinut ottaa polkupyörän höyrylaiva Tarjanteen kyytiin. Sen rinnalle haluttiin kokeilla lyhyempiä päiväretkeksi ja koko perheelle soveltuvia rengasreittejä, Pyhäjärven maisemareitin tapaan. Näsijärvellä se ei kuitenkaan onnistu ilman laivayhteyttä. Retkien määränpäinä olivat Aitolahti ja Ylöjärven Pimeesalmen Telakka, ja aluksena toimi M/S Nottbeck. Pyörämatkan pituus oli molemmilla matkoilla 20 kilometriä.

Seuraava Bike & Boat -reissu on luvassa sunnuntaina 9.elokuuta, jolloin testataan poikittaisliikenne-mallia reitillä: Mustalahti – Pimeesalmi – Aunessilta. Laivapalveluiden toteutuskumppanina on laivaan.fi. Pyhä- ja Näsijärvireitin suunnitteluun vinkkejä saa osoitteesta pyhanasi.fi.

Ekokumppanit Oy:n projektipäällikkö Olli Vakkalan mukaan uutta reittikokonaisuutta kehitellään Länsi-Pirkanmaalle: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Parkano ja Jämi -alueelle. Kyseessä olisi Pyhä-Näsin sisarreitistö, jonne tarkoituksena olisi tuoda myös laivapalveluja tarjolle. Syksyllä on tarkoitus tehdä tarkempi kartoitus siitä, millainen reitti voisi olla ja mitä palveluja sen varrella olisi.

Ekokumppanit Oy:n projektipäällikkö Olli Vakkala kertoo tarkemmin uusista Näsijärven lähimatkailupalveluista:

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%