Päivän haastattelu, Uutiset

Pentinkulman päivät juhlistaa elävää satavuotiasta, kirjailija Väinö Linnaa

Pentinkulman päivät juhlistaa elävää satavuotiasta, kirjailija Väinö Linnaa

Pentinkulman päivät tarjoaa yleisölle kattauksen kiinnostavia vieraita, mukaansatempaavia keskusteluja ja teatteria. Antero Rokka, yksi Linnan Tuntemattoman sotilaan rakastetuimmista hahmoista, vierailee Linnan kotiseutumaisemissa, kun näyttelijä Eero Aho saapuu vieraaksi Pentinkulman päiville.
Kuva: Ilkka Saastamoinen / Helsingin kaupunginteatteri[/caption]

Pentinkulman päivät on vuosittain Urjalassa pidettävä elävä ja perinteikäs kirjallisuustapahtuma. Se tarjoaa kirjailijavierailuja, ajankohtaisia keskusteluja sekä teatteri- ja musiikkiesityksiä. Kaiken ytimessä on rakkaus kirjoihin ja elävään kulttuuriin. Poikkeuksellisesti tänä vuonna Pentinkulman päiviä vietetään tiivistettynä 31.7.–2.8.2020.

Tänä vuonna teemana on Elävä Linna. Urjalassa puhutaan tänä viikonloppuna Väinö Linnasta, sodasta, toivosta ja tulevaisuudesta sekä yhteiskunnan uudelleenrakentamisesta kriisin jälkeen. Osa tämän vuoden Pentinkulman päivien ohjelmasta livestriimataan.

Päivien ohjelmaan kuuluu myös kaksi uutuusteosta, näytelmä Toinen tuntematon, joka on tuotettu yhteistyössä Turun kaupunginteatterin ja Väinö Linnan seuran kanssa sekä Anneli Kannon uutuusmonologi Nuoret sotilaat, joka perustuu aitoihin sotakokemuksiin.

Toiminnajohtaja Niina Repo kertaa tarkemmin tämän vuoden Pentinkulman päivien ohjelmasta:

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>