Uutiset

Poliisi on saanut päätökseen massiivisen huumausainetutkinnan, toiminnan keskus oli Valkeakoskella

Poliisi on saanut päätökseen massiivisen huumausainetutkinnan, toiminnan keskus oli Valkeakoskella

Sisä-Suomen poliisilaitoksen paljastavat rikostorjuntaryhmät ovat saattaneet päätökseen esitutkinnan Case Öllölän nimeä kantaneessa huumausainerikoskokonaisuudessa, jonka tutkinta aloitettiin maaliskuussa 2020. Kokonaisuudessa on kirjattu 21 rikosilmoitusta, törkeistä ja perusmuotoisista huumausainerikoksista, omaisuusrikoksista ja törkeästä rahanpesusta sekä rekisterimerkintärikoksesta.

Kokonaisuudessa on 21 epäiltyä, joista seitsemän on tai on ollut vangittuna, 10 pidätettynä ja neljä kuultu ns. vapaalta. Epäillyt ovat levittäneet amfetamiinia, mutta myös 150 kpl Subutexia on kaupattu Pirkanmaalle. Levitystoiminnan keskus oli Valkeakoskella.

Esitutkinnan yhteydessä on selvinnyt seitsemän varkausjuttua. Osa ostajista on rahoittanut käyttöään omaisuusrikoksilla.

Poliisi on saanut takavarikoitua hieman yli1300 grammaa amfetamiinia, vähäisiä määriä MDMA:ta, lakkaa sekä marihuanaa. Esitutkinnassa on selvitetty myydyn amfetamiinin määräksi noin 1800 grammaa. Kokonaismäärä - hieman yli 3100 grammaa - tarkoittaa noin 15 000 käyttöannosta (0,2g) ja sen katukauppa-arvo on noin 110 000 euroa (35€/g). Subutexit on myyty 30 € kappalehintaan.

Syytteennostamisen määräpäivä on 13.8.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>