Uutiset

Ratikan koeajot jatkuvat tällä viikolla

Ratikan koeajot jatkuvat tällä viikolla

Tampereen Ratikan ja raitiotien koeajoja jatketaan Hervannassa jälleen elokuun alussa. Viikolla 32 liikutaan varikon alueella, Hermiankadulla sekä Atomipolulla. Tällä koeajojaksolla testataan varikon asetinlaitetta sekä radan vaihteenohjausjärjestelmiä. Testejä tehdään tiistaista perjantaihin, riippuen testien etenemisestä.[/caption]

 

Testit käynnistyvät tiistaina varikon alueen asetinlaitetesteillä. Loppuviikosta liikutaan katuverkolla Hermiankadun ja Atomipolun vaihdealueilla.

- Nämä ovat tällä erää viimeiset ratainfran testaukset ensimmäisellä käyttöönottoalueella eli varikon ja Turtolan välillä. Loppukesän ja syksyn aikana alueella tehdään vaunun tyyppikoeajoja, joten vaunun voi bongata alueella liikkumassa. Talvea kohti mentäessä Ratikan voi nähdä yhä useammin, kun vaunujen määrä kasvaa ja ajokoulutukset alkavat koeajokoordinaattori Niina Uolamo Tampereen Raitiotie Oy:stä kertoo.

Hermiankadulla ja Atomipolulla tehdään vaihteiden ohjauslaitteiden järjestelmätestejä.

- Raitiotieallianssi tarkistaa vaihteiden toimivuutta eri nopeuksilla sekä vaunun ja radan yhteensopivuutta, Uolamo tiivistää.

Skoda Transtech on tehnyt kesän aikana protovaunun käyttöönoton ja ohjausjärjestelmien tarkastukset ja testit. Tyyppikokeet alkavat täysipainoisesti toisen vaunun saavuttua.

Ratainfran testaukset jatkuvat syyskuussa, kun siirrytään seuraavalle koeajoalueelle eli Turtolan ja Itsenäisyydenkadun asematunnelin välille ja Teiskontietä keskustan suunnasta Kaupinkadulle asti. Näistä koeajoista tiedotetaan tarkemmin lähempänä, kun koeajojen aikataulut varmistuvat.

Raitiotien liikennesäännöt haltuun

Raitiotie on kaupunkikuvassa uusi elementti, joten radan, varikon ja raitiotiehen välittömästi kuuluvien rakenteiden ja laitteiden lähistöllä on oltava tarkkaavainen.

- Haluamme varmistaa turvalliset koeajot sekä tekijöiden että koeajoja seuraavien kannalta. Nyt kannattaa ottaa raitiotien liikennesäännöt haltuun ja totutella Ratikkakaupungissa liikkumiseen, Niina Uolamo muistuttaa.

Koeajoissa testataan yhtä aikaa rataa ja sen teknisiä järjestelmiä sekä Tampereelle suunniteltua Tampereen Ratikkaa. Radan ja raitiotiejärjestelmän testit suorittaa Raitiotieallianssi. Vaunuvalmistaja Škoda Transtech Oy vastaa Ratikan käyttöönotosta ja testaamisesta. Koeajokokonaisuutta koordinoi raitiotieinfran ja raitiovaunujen omistaja Tampereen Raitiotie Oy. Koeajojen etenemisestä kerrotaan aktiivisesti Tampereen Ratikan ja Raitiotieallianssin kanavissa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>